GDJE I KAD?

ZA MALO OPUŠTANJA

Od 13. do 15. studenog u Zorin domu "2. Dani smijeha" uz tri popularne komedije Kerekesh Teatra i Hit Teatra

Od 13. do 15. studenog u Zorin domu

Od 13. do 15. studenog (petak-nedjelja) u Zorin domu se održavaju "2. Dani smijeha". U goste Karlovcu i karlovačkom kazalištu dolaze Hit Teatar i Kerekesh Teatar sa tri urnebesne komedije koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Petak, 13.11. u 20 sati

HIT TEATAR
Matko Elezović: "UDAVAČE"
Režija: Mario Kovač

Glume: Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar, Erna Rudnički

Najnovija predstava HIT TEATRA „Udavače“ britkim i zaigranim humorom svjetla reflektora baca na moderna vjenčanja i propitkuje široku lepezu različitih svadbi kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog ‘sudbonosnog da’. Od romskog vjenčanja s osebujnim običajima i pravilima, vjenčanja iz vedra neba luckaste bakice u poznim godinama koja se na vječnu ljubav zaklinje u blještavom Las Vegasu pa sve do jedne neobične svadbe iz koristi radi financijskog poticaja OPG-a čak petnaest šarolikih likova iz svakodnevnog života koji je uvijek pun (ne)ugodnih iznenađenja utjelovljuje izvrstan trio – Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Erna Rudnički – donoseći hipnotizirajuću magiju kazališta koja će vas i zabaviti i zamisliti. Jer humor je uvijek u trendu.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Subota, 14. 11. u 20 sati

KEREKESH TEATAR

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jan Kerekeš: "IMOVINA"
Režija: Jan Kerekeš  

Igraju: Mirna Medaković, Jan Kerekeš, Zoran Pribičević, Luka Petrušić

Imovina je jedna od najčešćih tema koje mogu posvađati braću. Iako postoje primjeri prilično ekstremnih rješenja problema, poput fizičkih obračuna, pa čak i smrti, ova imovina ipak nije vrijedna toga. Čovjek često drži do svog ponosa i ne popušta u svojim odlukama, no još je teže kad se s druge strane pregovora nalazi atraktivna pripadnica nježnijeg spola, djevojka Rafaela (Mirna Medaković Stepinac), posljednja prava ljubav pokojnog Dalibora Kontreca. Sinovi pokojnog Dalibora, tj. braća Kontrec (Žec, Zvonkec i Brankec – Jan Kerekeš, Zoran Pribičević, Luka Petrušić) dolaze bez očekivanja, bez pameti, puni slabosti i otvorenih rana. Pitanje je samo koliko će biti uporni i na koje će sve načine koristiti svoje nesposobnosti i nedostatak inteligencije kako bi se domogli ostavštine njihovog oca. Do imovine preko zavođenja, voćnog seksa, mokraće i suza. Nitko nije rekao da će biti lako.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Nedjelja, 15.11. u 20 sati
 

KEREKESH TEATAR
Ljubomir Kerekeš: "RINGIŠPIL"
Režija: Ljubomir Kerekeš

Igraju: Ljubomir Kerekeš, Jan Kerekeš

Zašto dudu nije dobro predugo cuclati? Kako razgovarati s tetama u vrtiću pored popišanog kreveta? Kako pristupiti djevojci? Što napraviti kad popušiš prvi šamar? Kako od djeteta napraviti čovjeka? Sve odgovore dobit ćete u dnevnom boravku skromnog stančića gdje samohrani otac započinje trnovit put odgoja svog sinčića. Ovako velika odgovornost iziskuje s očeve strane veliku sposobnost kao i obavezu, ali osim velike ljubavi prema sinu, otac Stanko nažalost ne raspolaže impozantnim životnim iskustvom kao ni inteligentnom nadogradnjom. Sin Tonko je, s  druge strane, isto tako nažalost, zarobljenik genetike koja s razvojem sve više pokazuje svoju postojanost. Svaki period života ima svoje lice i naličje, tako da u određenim trenucima života polako uočavamo sličnost, pa čak i autentičnost ponavljanja istog. Ovo je priča o hrabrosti, odlučnosti i svijesti o životu u kojem se sve ponavlja, tj. vrti kao ringišpil.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!