GDJE I KAD?

GLAZBENI PREDAH

U četvrtak u 19 sati u Zorin domu klavirski koncert Lane Genc s programom posvećenim Fredericu Chopinu

U četvrtak u 19 sati u Zorin domu klavirski koncert Lane Genc s programom posvećenim Fredericu Chopinu

U četvrtak u 19 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom, koje se trudi i u ovim teškim pandemijskim uvjetima donijeti što više prigoda za opuštanje ljubiteljima kazališta, na svoje će doći i ljubitelji lijepe glazbe. Na rasporedu je klavirski koncert Lane Genc pod nazivom "Chopinova večer". 

Pijanistica Lana Genc magistrirala je studij klavira u klasi Lovre Pogorelića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je diplomirala 2001. godine u klasi Vladimira Krpana. Dobitnica je Nagrade rektora Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 1999./2000. Usporedno je studirala i na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Beču u klasi Rudolfa Kehrera i Davida Livelyja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od 2007. do 2010. godine polazila je klasu Konstantina Bogina na Akademiji Sv.Cecilie u Bergamu. Sudjelovala je na mnogim međunarodnim seminarima gdje je polazila klase Lazara Bermana, Viktora Merzhanova, Karla Heinza Kammerlinga i mnogih drugih. U dobi od 17 godina je održala svoju prvu turneju u Japanu, nakon koje su uslijedila daljnja gostovanja u toj zemlji. Uz mnoge recitale u više gradova Japana, održala je recital u Casals Hall u Tokiju te svirala klavirske koncerte S. Rahmanjinova i W. A. Mozarta s Japan Shinsei Symphonic Orchestra i Printzen Garten Philharmonic Orchestra. Idućih godina održala je mnoge recitale i koncerte komorne glazbe u Evropi i Hrvatskoj. Svirala je recitale u Austriji (dvorana “Bösendorfer“), Nizozemskoj, Rusiji, Bugarsko (Europski festival klasične glazbe bugarskog radija Classic FM), Francuskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i na Cipru. U Berlinu je nastupila s Cantus Ansamblom, izvodeći „Concertino for Piano' Leoša Janačeka '. 2005. godine održala je turneju u gradovima Čilea (Santiago de Chile, Antofagasta, Valparaiso). 2016. godine debitirala je u Sjedinjenim Američkim Državama, svirajući recitale u New Yorku, Washingtonu i Baltimoreu.
2015. godine održala je turneju, koju je ponovila i u proljeće 2016., u mnogim gradovima Češke Republike. Nastupila je, između ostalog, u Pragu, Krarlovym Varyma i Ceskom Krumlovu. Svirala je uz pratnju većine hrvatskih orkestara i ansambala (Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT, Dubrovački orkestar, Zagrebački solisti i dr.) te uz slovenski Kvartet “Tartini”. Redovito svira komornu glazbu i surađuje s vrsnim glazbenicima nastupavši na festivalima kao što su Dennis Shapovalov (PagART Festival), violist Aleksandar Milošev (BUNT Festival u Beogradu) te piccolist i flautist Dani Bošnjak.
Njezin prvi CD nagrađen je nagradom “Porin“ u kategoriji za najbolju domaću skladbu (Tonalna sonata Željka Brkanovića).

Izdvojeno


Reci što misliš!