GDJE I KAD?

KNJIŽEVNA VEČER

U petak u 19 sati u Knjižnici za mlade predstavljanje knjige Kristijana Vujičića "Kad su padali zidovi"

U petak u 19 sati u Knjižnici za mlade predstavljanje knjige Kristijana Vujičića

U Knjižnici za mlade u petak u 19 sati održat će se književna večer s Kristijanom Vujičićem, koji će predstaviti svoj najnoviji roman "Kad su padali zidovi". Roman je dobio niz izvrsnih kritika te se ove godine našao u užem izboru za Nagradu Ksaver Šandor Gjalski.

Kristijan Vujičić rođen je 1973. u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao filozofiju i religiologiju na Zagrebačkom sveučilištu. Objavljivao je prozu i osvrte u više domaćih časopisa/portala za kulturu i dnevnih listova. Već desetak godina uređuje i vodi tribine društveno-humanističke tematike pod nazivom “Paralelni svjetovi” u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Gotovo dva desetljeća radio je kao urednik u Nakladi Ljevak, a posljednjih godina predaje u zagrebačkim gimnazijama filozofiju i etiku. Dobio je niz nagrada – 2017. primio je prvu nagradu na 51. natječaju Večernjeg lista “Ranko Marinković” za kratku priču “Zid mora pasti”, a 2020. godine nagrađen je na tri različita natječaja za kratku priču (Književni petak, GK Samobor i Muzej anđela). Dvaput je dobio Nagradu Kiklop: 2006. za roman Welcome to Croatia i 2014. za urednika godine. Dosad je objavio šest romana: Welcome to Croatia: doživljaji jednog turističkog vodiča, Gospodin Bezimeni, Udruženje za mravlje igre, Ponavljanje: zaigranost proljeća i života, Knjiga izlazaka te Kad su padali zidovi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situciju i važeće mjere, broj mjesta na događanju je ograničen te je svoj dolazak potrebno prijaviti putem e-pošte na [email protected].

Izdvojeno


Reci što misliš!