GDJE I KAD?

LIJEPA PRIZNANJA

Karlovačkim, ogulinskim i draganićkim tamburašima zlatne plakete na 27. državnoj smotri održanoj u online izdanju

Karlovačkim, ogulinskim i draganićkim tamburašima zlatne plakete na 27. državnoj smotri održanoj u online izdanju

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture održana je 27. državna smotra hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Zbog pandemije, ovogodišnje izdanje bilo je specifično i održalo se u online izdanju, a Karlovačku županiju predstavljala su čak tri orkestra i sastava.

U najprestižnijoj kategoriji koncertnih orkestara nastupio je Karlovački tamburaški orkestar, koji se pod ravnanjem Matije Prigorca predstavio skladbama "Mala suita" Josipa Stojanovića i "Čingi lingi polka" Siniše Leopolda i za svoje muziciranje osvojio ukupno 93,33 boda, što im je donijelo zlatnu plaketu i ukupno treći rezultat smotre. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kod koncertnih sastava žiri je oduševio Tamburaški sastav KUD-a Sveti Juraj Draganići, koji je sa 94,33 boda također osvojio zlatnu plaketu, ali i bio najbolji u ovoj kategoriji - i ovaj je sastav nastupio pod dirigentskom palicom Matije Prigorca, a odsvirali su "Ftiček voli jazz" Tomislava Uhlika te "Vrtuljak" Siniše Leopolda.

Napokon, u kategoriji folklornih sastava zlatnu plaketu osvojio je Tamburaški sastav KUD-a Klek Ogulin sa 91,67 bodova, što je bio treći rezultat u kategoriji. Pod vodstvom Ivana Salopeka Mirosavljevića predstavili su se "Panonskom rapsodijom" Vladimira Smiljanića i Duška Topića te "Banatskim mađarcem" u obradi Bože Potočnika.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!