GDJE I KAD?

ONLINE OBILJEŽAVANJE

Ovogodišnja 25. Edukativno-muzejska akcija u znaku ljubavi - karlovački muzej pripremio brojne aktivnosti

Ovogodišnja 25. Edukativno-muzejska akcija u znaku ljubavi - karlovački muzej pripremio brojne aktivnosti

Gradski muzej Karlovac i ove godine sudjeluje u Edukativno-muzejskoj akciji Hrvatskog muzejskog društva šireći ljubav prema kulturnoj baštini. Ove godine muzeji su se okrenuli temi ljubavi.

U skladu s trenutačnim mjerama suzbijanja pandemije koronavirusa, u Gradskom muzeju Karlovac potrudili su se priče o ljubavi iz muzeja i stalnog postava Starog grada Dubovca prenijeti na svoje digitalne kanale. Na službenom YouTube kanalu Gradskog muzeja Karlovac tako možete pronaći online radionicu “Ljubav prema ukrašavanju“, uz koju možete steći osnovni uvid u početke izrade nakita te kod kuće izraditi svoj nakit. Nakon što izradite vlastiti prapovijesni nakit na istom YouTube kanalu naučite više o svijetu kukaca kroz online predavanje “O ljubavnom životu kukaca“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na službenoj Facebook stranici Gradskog muzeja Karlovac postavljen je nagradni natječaj koji razotkriva jednu od najljepših ljubavnih priča, onu o Apoloniji Lang i Krsti I Frankopanu čiji se prikaz nalazi na Starom gradu Dubovcu u postavu izložbe „Oko Kupe i Korane“. Najsretniji sudionici dobit će vrijednu nagradu - obiteljske ulaznice za sve muzejske lokacije.

Cjelokupnu priču o ljubavi Apolonije i Krste pročitajte, pak, pod romantičnim naslovom „Viteška ljubav“.

Izdvojeno


Reci što misliš!