GDJE I KAD?

DVIJE IZLOŽBE

U četvrtak u Galeriji Vjekoslava Karasa otvaranje izložbe Dine Trtovca, a u Galeriji ZILIK Ivane Bajcer

U četvrtak u Galeriji Vjekoslava Karasa otvaranje izložbe Dine Trtovca, a u Galeriji ZILIK Ivane Bajcer

Ljubitelji likovne umjetnosti od četvrtka će imati dvije lijepe prilike za predah od crnih vijesti uz dvije nove izložbe u Karlovcu.

U Galeriji Vjekoslava Karasa tako će moći razgledati izložbu akvarela i akrilika akademskog slikara Dine Trtovca. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trtovac je prema povjesničarki umjetnosti Ivi Körbler neokrunjeni majstor akvarela i kolorističke apstrakcije, a ovom izložbom će po prvi puta predstaviti vlastite radove u Karlovcu.

Izložba će se moći razgledati u okviru radnog vremena Galerije Vjekoslav Karas do 31. siječnja 2021. godine.

Također, u četvrtak, u Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici bit će postavljena izložba "Unutar" mlade akademske umjetnice iz Zaboka Ivane Bajcer. 

Ivana Bajcer je u sklopu ovogodišnjeg Malog ZILIK-a održala radionicu pod nazivom "Špiljska monotipija". Na radionici je voditeljica djecu pobliže upoznala s poviješću paleolitika i grafičkom tehnikom plošnog tiska – monotipijom, a potom su djeca inspirirana špiljskim slikarstvom pustila mašti na volju i zamislila kako bi oni i njihova obitelj izgledali da su stanovnici špilje Blombos.

Na samostalnoj izložbi "Unutar" Ivana Bajcer će se predstaviti recentnom serijom crteža izvedenih u tehnici tuša ili tuša i grafitne olovke. Ovo će biti premijerno prezentiranje 15 crteža različitih dimenzija unutar kojih autorica problematizira temu doma i pripadnosti.

Izložba se može razgledati do 31. prosinca.

Izdvojeno


Reci što misliš!