GDJE I KAD?

GLASOM U ITALIJI I KOD ZORIN DOMA

Chorus Carolostadien osvojio tri brončane plakete u Italiji, a pred Zorin domom sugrađanima poklonio koncert zborskog pjevanja

Chorus Carolostadien osvojio tri brončane plakete u Italiji, a pred Zorin domom sugrađanima poklonio koncert zborskog pjevanja

Karlovački pjevački zbor Chorus Carolostadien nastupio je na natjecanju Rimini International Choral Competition, na koje se prijavio još prije početka pandemije u tri kategorije, ali je termin prvo pomaknut na 12. mjesec, a u konačnici je natjecanje održano virtualnim putem.

U konkurenciji 55 zborova iz cijelog svijeta Chorus Carolostadien osvojio je brončane plakete u sve tri kategorije, ostavši pritom vjeran hrvatskim skladateljima i predstavivši se širokom auditoriju djelima Magdalenića, Cossetta i Dugana. Nastup virtualnim putem svakako je predstavljao otežavajuću okolnost za karlovački zbor zbog loših tehničkih uvjeta rada, no unatoč tome dostojno su predstavili karlovačko i hrvatsko zborno pjevanje svijetu, a upućuju i zahvalu gradonačelniku na financijskoj potpori.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svojim sugrađanima, pak, Chorus Carolostadien uz Svjetski dan zbornog pjevanja priredio je punih šest sati lijepog programa ispred Gradskog kazališta Zorin dom. Brojni su prolaznici i šetači tijekom dana i večeri zastajali ispred kazališta i odlutali barem na tren mislima od teških dana kroz koje prolazimo gotovo cijele ove godine, a kraj borbi protiv pandemije koronavirusa još nije na vidiku.

Također virtualnim putem, za Karlovčane su pjevali domaći zborovi i ansambli: Zorice, Cicibani, klape Carolo i Furešti, Vuge, Karlovčanke, Karlovački vokalni oktet, Slunjanke, zbor mladih župe Banija, vokalni ansambl KUD Mostanje i Singrlice, zatim zagrebački Renesansni ansambl, Canticum i Gospodnetić Singers, riječki MPZ Josip Kaplan, osječko HPD Lipa, čakovečke Pačpuljike te KUD Naša lipa iz Tuhelja.

Izdvojeno


Reci što misliš!