GDJE I KAD?

UMJETNIČKI PREDAH

U petak u 19 sati u Knjižnici za mlade otvaranje izložbe slika Miroslava Galinca "Gradovi koji se pojavljuju i nestaju"

U petak u 19 sati u Knjižnici za mlade otvaranje izložbe slika Miroslava Galinca


U petak u 19 sati u Knjižnici za mlade otvara se izložba slika „Gradovi koji se pojavljuju i nestaju“ karlovačkog slikara Miroslava Galinca. S obzirom na trenutačnu epidemiološku situciju i važeće mjere, broj mjesta na događanju je ograničen te je svoj dolazak potrebno prijaviti putem e-pošte na [email protected].

Miroslav Galinac je vizualni umjetnik, autodidakt, rođen 23. 4. 1970. u Karlovcu. Izlaže štafelajno i konceptualno; instalacije u prostoru, foto koncepti. Zadnji se put pojavio, kao jedan od autora, u sklopu izložbe Festivala prvih, u Zagrebu, prije nešto više od dvije godine. Radilo se o žiriranoj programskoj izložbi pod radnim naslovom: Doba praznine. Tamo je izložio svoj foto koncept „Underground“. Skupno i samostalno, štafelajno i konceptualno, izlagao je tridesetak puta. 

- Ovim djelima Galinac kao da se vraća onima nastalim devedesetih godina kada su siloviti crni potezi definirali osnovnu strukturu, a pratili ih tonovi čistog crvenog, plavog, žutog, zelenog. Pa ipak nije tu nipošto riječ o nekom stvarnom vraćanju ili revivalu klasične Galinčeve apstrakcije. Neočekivana i slučajna sličnost na starije slike ne znači i zaborav svih 'sadržaja' novijih slika. Ovim nas je radovima Galinac ponovno podsjetio kako se njegovo slikarstvo temelji na tri ključne, neizostavne komponente: energija – iščitana kao gesta, kao snaga i spontanost/promišljenost poteza, boja – kao sastavni element gradnje kompozicije, te svjetlost, ističe likovni kritičar Valdemar Marković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izložba ostaje otvorena do 13. veljače. Radno vrijeme Knjižnice za mlade je od ponedjeljka do petka od 9 do 21 sat, a subotom od 9 do 14 sati.

Izdvojeno


Reci što misliš!