GDJE I KAD?

NOVA PREDSTAVA

U ožujku nova "pandemijska premijera" - Zorin dom i HNK Varaždin pripremaju predstavu "Hrvatski škrtac"

U ožujku nova

U ne baš lakim uvjetima uz pandemiju koronavirusa i stroge epidemiološke mjere, nastaje nova predstava u zajedničkoj koprodukciji karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Riječ je o predstavi "Hrvatski škrtac" za koju je tekst napisao Ante Gugo prema slavnom predlošku, remek-djelu francuskog klasicizma i svjetske komediografske literature, "Škrcu" Jean Baptiste Poqueline Molièrea.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tema djela je aktualna i u današnje vrijeme, a riječ je o satiričkom prikazu društva s osuvremenjenom radnjom i mjestom radnje u današnjoj Hrvatskoj. Opisuje se nemoralno bogaćenje i poguban utjecaj pojedinih društvenih tokova na ljudski moral, posebice na obitelj kao temeljnu zajednicu društva.

U režiji Želimira Mesarića glumačku postavu predvodit će Peđa Gvozdić, a čine je i Andro Damiš, Ana Maria Štefanac, Matko Buvač, Tena Torjanac, Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Lino Brozić, Lovorka Trdin i Zdenko Brlek. Scenograf predstave je Žorž Draušnik, kostimografkinja Katarina Radošević Galić, oblikovatelj svjetla Ivan Štrok, pomoćnik redatelja Peđa Gvozdić, a glazbu su izabrali Želimir Mesarić i Peđa Gvozdić.

Premijerna izvedba je, dozvoli li to situacija, planirana za petak, 12. ožujka, u Karlovcu.

Izdvojeno


Reci što misliš!