GDJE I KAD?

U RUJNU - ŽUTILO!

Primaju se prijave za karlovačke filmske festivale mladih - ove godine održavaju se od 7. do 11. rujna

Primaju se prijave za karlovačke filmske festivale mladih - ove godine održavaju se od 7. do 11. rujna

Otvorene su prijave za 26. Filmsku reviju mladeži i 14. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu koji se tradicionalno održavaju u Karlovcu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, a ove godine bit će to od 7. do 11. rujna. 

S više od 1.600 filmova iz čak 100 zemalja svijeta, 4.000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival su najomiljenija i najbrže rastuća destinacija za srednjoškolski film, ali i prilika za pronalaženje svog mjesta u svijetu promatranom kroz objektiv kamere. O uspjehu karlovačkih izdanja najbolje govori činjenica o prošlogodišnjem dosegu od preko 45.000 posjetitelja koji su virtualno zažutili grad u uvjetima pandemije koronavirusa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako imate 14 do 20 godina, a dovršili ste film nakon siječnja 2019., natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Da su Revija i Festival itekako dobra odskočna daska u daljnjem filmskom stvaralaštvu znaju pobjednici dosadašnjih izdanja poput redatelja Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, producenata Ivana Kelave, Marine Jurišić i Marije Ratković Vidaković, montažera Maide Srabović, Tomislava Stojanovića i Daniela Pejića te animatora Vjekoslava Živkovića i Luke Hrgovića koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

Prijave za Reviju i Festival zaprimaju se putem platforme FilmFreeway do 1. lipnja 2021., a sve detalje moguće je pronaći na službenoj web stranici https://frff.com.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!