GDJE I KAD?

ART NA CESTI

Prekrasno! U brojnim hrvatskim gradovima zahvaljujući F12 platformi opet je niknula umjetnost!

Prekrasno! U brojnim hrvatskim gradovima zahvaljujući F12 platformi opet je niknula umjetnost!

Slike, crteži, grafike, umjetničke fotografije, male skulpture, različite rukotvorine... sve to "niknulo" je još jednom na ulicama hrvatskih gradova ove srijede u okviru još jedne akcije "Art na cestu", odnosno obilježavanja Svjetskog dana community arta koji je u Hrvatskoj pokrenula karlovačka F12 platforma.

Na stranice događaja pristigle su brojne fotografije iz Karlovca, Zagreba, Osijeka, Zadra, Makarske, Velike Gorice, Varaždina, Duge Rese, Samobora, Vinice, Vodica... a sasvim je moguće da je umjetničkih radova bilo i u drugim gradovima, ali se organizatori (još) nisu javili već jednostavno odlučili razveseliti sugrađane svojim radovima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao i uvijek u akcijama Platforme F12 - svi radovi bili su ujedno i poklon prolaznicima, odnosno ponuđeni na "udomljavanje", svatko je mogao rad koji mu se sviđa uzeti i ponijeti kući. 

Posebno treba istaknuti da su se uključili umjetnici svih dobi, ponajviše mladi, ali bilo je i onih srednje pa i starije dobi, a svakako najviše vesele oni najmlađi, vrtići - organizirano su radove za ovu akciju radila djeca u vrtićima u Španskom i Trešnjevci u Zagrebu te u Vinici.

Radovi su nicali na ulicama, parkovima, trgovima, u izlozima, pothodnicima, na klupama... neki su bili i vrlo vješto "skriveni" pa se nemojte iznenaditi ako i danas naiđete na neki od njih.

Veliku foto galeriju možete pogledati - OVDJE.

Izdvojeno


Reci što misliš!