GDJE I KAD?

USPJEŠNA AKCIJA

Više od 130 radova osvanulo na ulicama 12 hrvatskih gradova u okviru obilježavanja Svjetskog dana community arta

Više od 130 radova osvanulo na ulicama 12 hrvatskih gradova u okviru obilježavanja Svjetskog dana community arta

Uspješno je obilježeno i četvrto izdanje “F12: Art na cestu vol.4”, akcije kojom karlovačka F12 platforma želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici.

Svi zainteresirani umjetnici, autori, zavisni i nezavisni kreativci bili su pozvani uključiti se u četvrto obilježavanje Svjetskog dana community arta, 17. veljače, na području cijele Hrvatske. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svatko tko je htio sudjelovati u akciji, mogao je postaviti svoj autorski rad ili djelo na lokaciji po svom izboru u svom gradu ili na lokaciji na kojoj se trenutno nalazi. Nakon postavljanja, rad se fotografirao i postavljao u event “F12: Art na cestu vol.4” gdje je publika mogla popratiti lokacije i ciljano sudjelovati u akciji.

Ove godine, u akciji je sveukupno sudjelovalo 25 pojedinačnih autora, tri dječja vrtića (DV Zvjezdice (Vinica), DV Špansko i DV Trešnjevka), Društvo naša Djeca (Valpovo) i udruga Mi (Valpovo).

Više od 130 radova osvanulo je u 12 gradova na području cijele Hrvatske: Karlovac, Zagreb, Osijek, Makarska, Varaždin, Vinica, Duga Resa, Samobor, Velika Gorica, Vodice, Zadar i Valpovo.

Svi su, po tradiciji, bili namijenjenji "udomljavanju", odnosno zamišljeni su kao poklon prolaznicima pa se svi oni koji su radove udomili mogu javiti i poslati fotografije na [email protected].

 

Izdvojeno


Reci što misliš!