GDJE I KAD?

U JAKOJ KONKURENCIJI

Zorin dom s predstavom "Grane smo na vjetru" u konkurenciji 31. Marulićevih dana - odabran među 40 predstava iz tri države

Zorin dom s predstavom

Od 20. do 27. travnja održava se Festival hrvatske drame "Marulićevi dani", ove godine posvećen 500. obljetnici tiskanog izdanja "Judite". 

Od 40 prijavljenih predstava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije za nastup na festivalu odabrano je 13 predstava, među kojima je i predstava karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom "Grane smo na vjetru" nastala prema noveli Jeana Gionoa "Čovjek koji je sadio drveće", u režiji Peđe Gvozdića. Podsjećamo, ovu predstavu u subotu možete pogledati i u Zorin domu, u okviru obilježavanja Svjetskog dana kazališta. 

Za članove Ocjenjivačkog suda odabrani su: teatrologinja dr.art. Mira Muhoberac, redatelj Saša Anočić, glumica Andrea Mladinić, književnik Renato Baretić i kostimograf Mladen Radovniković.

Uz službeni program odvijat će se i bogat popratni program: javno čitanje prvonagrađenog dramskog teksta Nagradom za dramsko djelo Marin Držić za 2020., dramske radionice pod vodstvom istaknutog dramskog pisca Tomislava Zajeca i promocije knjiga. U povodu 500. obljetnice prvotiska Judite, u čijem znaku će proteći i Festival, organizirat će se čitav niz događanja pod pokroviteljstvom Grada Splita i kulturnih institucija grada. Održat će se i tradicionalna pjesnička manifestacija "Ča, more, judi" na Šolti, uz polaganje vijenca na kuću boravka Marka Marulića na u Nečujmu.

Izdvojeno


Reci što misliš!