GDJE I KAD?

OPUŠTANJE ZA SVE UZRASTE

"Proljeće u Karlovcu" - niz radionica, igraonica, turističkih programa i gastro užitaka namijenjenih i domaćima i gostima našeg grada

Pandemija koronavirusa ima ogroman utjecaj i na javna događanja pa tako i posljednjih godina sve raznovrsnije i bogatije karlovačko proljeće. Ipak, Turistička zajednica grada Karlovca osmislila je u suradnji s brojim turističkim i kulturnim agencijama i ustanovama program "Proljeće u Karlovcu", koji bi trebao ipak građanima, ali i gostima našeg grada, pružiti priliku za malo opuštanja i zabave u ovim zaista teškim trenucima. 

- Riječ je o jednom mozaiku događanja, u kojima će, nadamo se, svatko pronaći nešto za sebe. Već smo predstavili turističke šetnje koje će se održavati svake subote, svoja vrata otvarat će i Gradski muzej Karlovac, niz radionica i igraonica priprema Aquatika, uključilo se i Veleučilište Karlovac, tu su i tri prigodne izložbe u ULAK-u, Paviljonu Katzler i Galeriji "Martin Borković" Nacionalnog svetišta sv. Josipa, ULAK-ovci su izradili i dvije velike pisanice, a u ukrasnom ruhu su i Glazbeni paviljon te "kraljevski stolac". S paviljona će svake subote od 10 ujutro odzvanjati i glazba, zasad s razglasa, jer trenutačno mjere ne dozvoljavaju nastupe uživo, istaknula je direktorica TZ Karlovca Marina Burić, naglasivši da će detaljan program biti redovito objavljivan na OVOM linku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz navedeno bit će tu i dodatnih radionica za djecu i odrasle, planinarskih šetnji, vožnji Žitnom lađom, a agencija KAMAT Adventure priprema veliki lov na pisanice za najmlađe i one malo starije. Voditelj agencije Matija Pievac kazao je kako će se održati po dva lova u subotu prije Uskrsa i na Uskrsni ponedjeljak, za najmlađe u 10 sati u šancu ispod promenade, a za starije od 11 sati diljem Zvijezde i uz čak 500 skrivenih jaja (drvenih, plastičnih, čokoladnih, pravih... ). 

- Također, nismo zaboravili ni na gastronomske užitke pa je 10 karlovačkih restorana pripremilo posebne menije s ribom kao glavnom "temom", a Trgovačko-ugostiteljska škola također će imati promotivne gastro akcije, kao što je današnje spravljanje čobanca, kazala je Marina Burić.

Podršku manifestaciji dao je i gradonačelnik Damir Mandić, naglasivši kako je uvjeren da će u ovim teškim vremenima ipak biti održano što više planiranog i to na siguran način, uz strogo pridržavanje svih mjera.

Što donosi ljeto, još je prerano za reći, ali grad svakako planira organizirati "Zvjezdano ljeto" u maksimalnom mogućem omjeru. "Proljeće u Karlovcu" trajat će dva mjeseca, a "Zvjezdano ljeto" trebalo bi tradicionalno započeti Ivanjskim krijesom.

- Krijesovi će sigurno gorjeti, to mogu već sada najaviti, a kakvi će biti popratni događaji ovisit će o situaciji, mi se nadamo da ćemo moći organizirati što više, ali čak i da ne bude moguće ništa drugo, tradicionalne ivanjske vatre bit će upaljene, najavila je direktorica TZ. 

Izdvojeno


Reci što misliš!