GDJE I KAD?

PRERASLI U FESTIVAL

Nakon uspješnog "pandemijskog pilot-projekta" ove godine 1. Festival DIY stop animacije "Stop Motion Scena"

Nakon uspješnog

Kinoklub Karlovac i Savez udruga KAoperativa pozivaju sve zainteresirane na kreativnost od kuće i sudjelovanje u prvom karlovačkom festivalu DIY stop animacije „Stop Motion Scena”.

Prošle godine, usred prvog velikog lockdowna, u okviru kreativnog izazova „Stop Motion Scena” svi su pozvani da isprobaju besplatne aplikacije za izradu vlastitih uradaka tehnikom stop animacije (eng. stop motion) te se i sami okušaju u produkciji animiranih filmova po uradi-sam principu. Zbog velikog interesa i odaziva, animacijski izazov ove godine dolazi u formatu festivalskog programa „Stop Motion Scena”!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bi se uključili u natjecateljski program, potrebno je u kućnoj radinosti snimiti kratkometražni animirani film u tehnici stop animacije. Prošle je godine u okviru pilot programa korištena „Stop Motion Studio” aplikacija, koja je besplatna na Google Play Storeu, ali možete koristiti i bilo koji drugi alat koji vam odgovara.)

Prijavitelji i autori filmova nisu tematski ni vremenski ograničeni, a filmove možete prijavljivati individualno ili kao zajedničke radove (kolektiva, razreda, kreativnih grupa i dr). Isprobajte aplikacije i druge dostupne alate kod kuće, producirajte vlastite filmove tehnikom stop animacije i pošaljite ih na [email protected] s naslovom e-maila “Stop Motion Scena - prijava” do 30.04.2021. Video uratke je potrebno poslati u mp4 formatu. Ukoliko se radi o većoj datoteci koristite WeTransfer ili slične servise za slanje datoteke. Uz datoteku, napišete ime i prezime autora, godinu rođenja i adresu.

Predstavnici Kinokluba Karlovac odabrat će najbolje filmove među pristiglim prijavama – autori tri najbolja rada će primiti nagrade i poklon pakete, a svi priznanja za sudjelovanje u festivalskom programu!

Projekt se realizira uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva Kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Karlovca.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!