GDJE I KAD?

ZA LJEPŠI UGOĐAJ

Dvoje ULAK-ovaca izradilo velike pisanice za centar grada - ukrašene su proljetnim i gradskim motivima

Dvoje ULAK-ovaca izradilo velike pisanice za centar grada - ukrašene su proljetnim i gradskim motivima

Umjetnici Lidija Maček Stanić i Željko Mareković iz Udruge likovnih autora Karlovac (ULAK), oslikali su povodom uskrsnih blagdana, a na inicijativu TZ grada Karlovca dvije velike pisanice. Pisanice su oslikane cvjetnim motivima i motivima grada Karlovca, a postavljenje su u centru na dvije lokacije kako bi građani i prolaznici mogli uživati u njihovoj ljepoti. Umjetnici i članovi udruge ULAK ovim su činom htjeli i u ovo vrijeme korone s mnogim nedaćama i ograničenjima poručiti kako nema toliko lošeg vremena da se ne bi moglo stvarati i pozitivno djelovati. 

Josip Volović, predsjednik udruge ULAK istaknuo je: „Naši vrijedni istaknuti članovi, Lidija Maček Stanić i Željko Mareković su inspirirani ovom proljetnom toplinom, buđenjem prirode, ali inspirirani i ovim gradom i njegovim simbolima, karlovačkim vedutama i rascvjetalom magnolijom napravili vrlo lijepe radove koji će pobuditi veliku pozornost svih prolaznika, od najmlađih do najstarijih. Vjerujem da će ove pisanice širiti pozitivne vibracije ovim gradom i njegovim ulicama.“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jučer su članovi udruge ULAK u svojoj galeriji otvorili i prigodnu tradicionalnu Uskršnju izložbu članova Udruge. Izložba se može razgledati srijedom od 17 do 18h, ali i u druge dane uz najavu na 095/906 1096, sve do 14. travnja 2021.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!