GDJE I KAD?

KULTURA U PANDEMIJI

Na Maloj sceni Hrvatskog doma otvorena izložba "zabranjena za posjetitelje" - no, čekat će ih sve dok ne popuste epidemiološke mjere

Na Maloj sceni Hrvatskog doma otvorena izložba

Kako smo i najavili na Maloj sceni Hrvatskog doma otvorena je vrlo osobita izložba - prvenstveno po tome što je zabranjena za posjetitelje! Naime, iako se galerijski program uredno odvija, Stožer nije dao zeleno svjetlo za postavljanje izložbe na Sceni. Ona je ipak postavljena, ali uz naznaku da je zabranjena za posjetitelje. No, posjetitelje će ipak dočekati, jer je zamišljeno da će biti postavljena sve do popuštanja mjera i omogućavanja publici da razgleda izložbu.

Riječ je o izložbi "Složna bića" Nastje Kljaić, koja se sastoji od desetak objekata i likovnih intervencija nerecikliranim materijalima s posebnim fokusom na nepovratnu plastiku. Pristup u izradi radova i konceptualiziranju izložbe ekološki je usmjeren, a nadahnut fantastičnim imaginarijem i svjetovima romana Terryja Pratchetta, Marijom Jurić Zagorkom te drugih knjiga za djecu i mlade iz područja fantastike, a ulazi i u područje ekofeminizma i anarhizma. Autorica osmišljava i portretira likove, zamišljene kao čuvare koje veže zajednička misija održavanja i ponovnog uspostavljanja „prirodnog balansa“ između ljudi međusobno i odnosa čovjeka i prirode. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz izložbu ide i kreativna nagradna igra - na terasama gradskih kafića, u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića i Knjižnici za mlade, mogu se pronaći posebni flyeri koji najavljuju izložbu, a koji su ujedno i bojanke. Svi koji to žele mogu obojati flyer i poslati ga na adresu [email protected], a najbolji rad bit će nagrađen prigodnim poklon paketom.

foto: Lukas Šomek

Izdvojeno


Reci što misliš!