GDJE I KAD?

KULTURNI PREDAH

Od petka nova izložba u Knjižnici za mlade - svojim radovima predstavlja se mlada Karlovčanka Marija Graša

Od petka nova izložba u Knjižnici za mlade - svojim radovima predstavlja se mlada Karlovčanka Marija Graša

Od ovog petka, 9. travnja, pa do 7. svibnja, u Knjižnici za mlade može se razgledati izložba drvoreza te otisaka sa želatine mlade Karlovčanke Marije Graša. 

Marija Graša rođena je 1993. godine u Karlovcu. Studentica je završne godine Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu na nastavničkom smjeru Grafike i primjenjene grafike u klasi profesora Igora Čabraje. Sudjelovala je na više skupnih izložbi (Cash and Carry, završne izložbe ALU, skupna izložba polaznika likovne radionice Blidinje, Turtle biome project u noći PMF-a, izložba mape suhe akvatinte, Plati i nosi, InDesign sajam, Land art Ozalj) te na nekoliko samostalnih izložbi u Karlovcu i Kamanju. Vodila je radionice na temu otisaka sa želatine u Karlovcu, Zagrebu, Slavonskom Brodu i Kamanju. Trenutno priprema radove za diplomsku izložbu kroz koje propituje odnos prirode i čovjeka, antropocentričnosti, održivosti, kružnosti stvaranja, trajanja i propadanja. Svojim umjetničkim radom želi naglasiti važnost savjesnih i održivih intervencija čovjeka u prirodu, odražavajući svijest o njihovoj neraskidivoj uzajamnosti, stoga istražuje razne načine stvaranja uz pomoć prirodnih materijala i principa.

S obzirom na važeće epidemiološke mjere, neće biti otvaranja izložbe, ali postav se može razgledati svaki dan, od 9 do 21 sat preko tjedna i subotom od 9 do 14 sati.

Izdvojeno


Reci što misliš!