GDJE I KAD?

OTVORENA VRATA

Dočekala posjetitelje - u petak kod Male scene otvaranje izložbe koja zbog pandemije nije mogla biti razgledana

Dočekala posjetitelje - u petak kod Male scene otvaranje izložbe koja zbog pandemije nije mogla biti razgledana

U petak u 19 sati ispred Male Scene Hrvatskog doma održat će se otvorenje izložbe zagrebačke umjetnice Nastje Kljaić naziva „Složna bića”, i to nakon gotovo mjesec dana zabrane ulaza za posjetitelje. Naime, ova izložba posebna je i neobična po tome što je postavljena unatoč strogih protuepidemioloških mjera i iako nije mogla imati posjetitelje. Sada se situacija ipak izmijenila pa će je moći razgledati i svi zainteresirani.

Izložbeni postav se sastoji od desetak objekata i likovnih intervencija na recikliranim materijalima s posebnim fokusom na nepovratnu plastiku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pristup u izradi radova i konceptualiziranju izložbe ekološki je usmjeren, a nadahnut fantastičnim imaginarijem i svjetovima romana Terryja Pratchetta, Marijom Jurić Zagorkom te drugih knjiga za djecu i mlade iz područja fantastike. Autorica osmišljava i portretira likove, zamišljene kao čuvare koje veže zajednička misija održavanja i ponovnog uspostavljanja „prirodnog balansa“ između ljudi međusobno i odnosa čovjeka i prirode. Zamišljanjem likova gotovo animistički, većim dijelom u životinjskom obliku, ulazi u područje ekofeminizma, anarhizma, te promišljanja kreativnog i likovnog stvaralaštva „izvan kutije“.

Izložba će biti otvorena za posjete u uredovno vrijeme Saveza udruga KAoperativa (od 8 do 16 sati) do 12. svibnja, uz obaveznu najavu dolaska na službeni broj Saveza (095 322 12 14)  ili e-mail: [email protected]

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!