GDJE I KAD?

BOGAT KAZALIŠNI VIKEND

U petak premijera nove predstave karlovačkog kazališta "Julije Cezar", u subotu dvostruka predstava za mališane

U petak premijera nove predstave karlovačkog kazališta

Karlovačka kazališna ekipa gostovala je jučer u Osijeku, a već sutra očekuje nas nova premijera u Karlovcu. U Osijeku je na 28. Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske gostovala predstava "Na tragu", koja je ujedno bila i dijelom 4. Showcasea kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta u Hrvatskoj.

U petak u 19 sati u Zorin domu će premijerno biti izvedena predstava profesionalnog ansambla - "Julije Cezar". Gledajući vijesti često se pitamo što se događa iza zatvorenih vrata moćnika, a prateći njihove poteze postavljamo si pitanje koliko vođe država uopće razmišljaju o narodu koji „vode“. Upravo ta pitanja otvorio je i Shakespeare ovom dramom prije više od 400 godina. Pletući mrežu moći likovi iz drame se zapliću u vlastite strasti, porive i motivacije do te mjere da je čak i naslovno lice Julije Cezar u drugom planu. Zato ga u ovoj adaptaciji publika vidi samo kao medijsku ličnost na vijestima, dok na sceni prati zakulisne političke igre, koje su običnom smrtniku nevidljive, iako mu oblikuju život. Klasična Shakespeareova tragedija tako je postala suvremeni politički triler koji publici otvara prostor za razmišljanje o politici kao takvoj, ali i o ulozi koju svatko od nas igra u političkom životu bar jedne nedjelje svake četiri godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Redatelj i autor adaptacije je Ivan Đuričić, a u predstavi igraju Andro Damiš (Brut), Vanja Gvozdić (Kasije), Petra Cicvarić (Mark Antonija), Marko Šokčić (Kaska), Nino Pavleković (Oktavije) i Lovorka Trdin (Porcija) uz specijalno pojavljivanje niza drugih uključujući Enesa Vejzovića kao Cezara. 

U subotu u 19 sati na rasporedu je i repriza, a subota će tradicionalno biti vrijeme i za mališane, koje u 11 i u 12:30 očekuje gostovanje Malog Teatra iz Zagreba s predstavom "Sretna priča jednog medvjedića". U režiji Igora Bakše igraju Igor Bakša i Marta Cerovečki.

Za posljednji dan svibnja, u ponedjeljak, na rasporedu je i predstava Žvaka Therapy koja će biti odigrana za školarce.

Izdvojeno


Reci što misliš!