GDJE I KAD?

SVE VIŠE DOGAĐANJA

Ove subote svirke, predstave, turistički obilasci i mala škola veslanja - u nedjelju praznični popust u Muzeju Domovinskog rata na Turnju

Ove subote svirke, predstave, turistički obilasci i mala škola veslanja - u nedjelju praznični popust u Muzeju Domovinskog rata na Turnju

I ovog vikenda grad na četiri rijeke nudi obilje dobre zabave i sadržaja za sve generacije. U subotu 29. svibnja, od 10 do 18 sati, na rijeci Korani Turistička agencija Croatia Open Land DMC organizira malu školu veslanja. Dobro raspoložena ekipa bit će tamo da vam pojasni sve što vas zanima, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno. Na vama je samo da dođete i uživate.

Slatkovodni akvarij Aquatika u subotu nudi edukativnu animaciju za djecu na trgu akvarija od 11 do 12:30 sati. Očekuju vas sportske igre na otvorenom, hranjenje kornjača i riba, likovno izražavanje na temu riba uz male origami poklone! U poslijepodnevnim satima uz šetnju i uživanje na svježem zraku možete uživati i u live svirci tik uz akvarij s pogledom na rijeku Koranu. Nastupa odličan karlovački cover rock band VIS Super Grupa, od 18 do 20 sati. Podsjećamo i da će se svirati već ujutro, i to na Promenadi, gdje nastupa zagrebačko-karlovački swing band sačinjen od vrsnih glazbenika pa je dobra atmosfera zagarantirana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za one koji više vole kulturne i „mirnije“ sadržaje Gradski muzej Karlovac organizira  besplatno stručno vodstvo po izložbi "Vrata zvijezde in situ" kustosice Arheološkog odjela Matee Galetić i kustosa Kulturno-povijesnog odjela Igora Čuliga po izložbi Vrata Zvijezde in situ na otvorenom na tri punkta u gradu. Obilazak počinje u dvorištu Gradskog muzeja u 10.00 sati, a traje cca 1 sat. 

Trostruki program nudi kazalište Zorin dom - nakon večerašnje premijere, u subotu u 19 sati održava se i repriza nove predstave profesionalnog ansambla "Julije Cezar" koja slavnog rimskog vojskovođu smješta u današnje vrijeme medijskih spletki i intriga. Ujutro će, pak, uživati mališani uz gostovanje Malog Teatra iz Zagreba s predstavom "Sretna priča jednog medvjedića" koja je na rasporedu u 11 te u 12:30 sati.

Povodom Dana državnosti, u nedjelju 30. svibnja 2021. godine Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj bit će otvoren za javnost u svom redovnom radnom vremenu, od 10 do 18 sati. Posjetitelji će na obiteljske ulaznice, suvenire i publikacije moći ostvariti 20% popusta, a uz sve vrste kupljenih ulaznica posjetitelje čeka prigodan poklon.

Na Dan državnosti posjetitelji će moći razgledati unutarnji i vanjski dio stalne muzejske izložbe „Karlovac 1991.-1995.“ te izložbu ratnog stripa i ilustracija „Vukovar: Haš“.

Riječnu avanturu možete doživjeti ako zaplovite rijekom Kupom na Žitnoj lađi u subotu ili nedjelju. A nikako ne propustite i uživati u slasticama i jelima s jagodama koje u svibnju nude karlovački restorani i slastičarnice.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!