GDJE I KAD?

VIKEND MATINEJA

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život gostuje u subotu u Zorin domu s dječjom predstavom "Čovječja ribica"

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život gostuje u subotu u Zorin domu s dječjom predstavom

Jeste li ikad čuli vodu kako žubori priču, kako u svoje biserje i hlađe poziva slike pored kojih teče i nosi taj neponovljivi kaledioskop u špiljsko carstvo, u najdubljine u kojima je tako tiho i tako mračno da se i snu spava – jeste li?

Jeste li čuli za čovječju ribicu, tajanstvenu malu endemicu, koja živi daleko od svih, okružena stalaktitima i stalagmitima, alergična na svjetlo i istraživače koji je stalno traže, a ustvari je kraljevskoga roda – vodozemka, crem dela cremka, a u priči koju ćemo vam ispričati nosi poruku, duboku kao voda i špilja u kojoj živi?

Ovo je uvod u vodu, a voda će vas, zajedno sa zlatnom ribicom Željkom voditi kroz priču, u kojoj nas čeka jedna djevojčica Vida, račić Štipko, šišmiš Šuško i puno vodenih mjehurića koji posvuda nestašno pršću, špricaju i pljušću, kao mali slatki poljupčići za laku noć. Lik kojega nećete vidjeti, ali ćete osjetiti svu njegovu, zapravo njenu ljepotu, zove se sloboda i ona će, kao jedna od najvećih vrijednosti postojanja, svojom sveobuhvatnošću usrećiti sve likove priče, kao i sve one koji će priču gledati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o predstavi "Čovječja ribica" Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, koje u subotu gostuje u Zorin domu. Predstava će biti odigrana dva puta - s početkom u 11 te u 12:30 sati. 

Redateljica je Petra Radin, a u predstavi glume Dajana Biondić, Suzana Bliznac, Milenko Zeko i Vojin Perić.

Izdvojeno


Reci što misliš!