GDJE I KAD?

"ŽUTILO" U RUJNU

Ogroman interes za karlovačke filmske festivale mladih - prijavljeno čak 1415 filmova iz svih dijelova svijeta!

Ogroman interes za karlovačke filmske festivale mladih - prijavljeno čak 1415 filmova iz svih dijelova svijeta!

Karlovac će i ove godine, od 7. do 11. rujna, biti svjetsko središte filma mladih uz 14. Four River Film Festival i 26. Filmsku reviju mladeži. Koliki je interes mladih filmaša, ali i reputacija karlovačkih festivala diljem svijeta, najbolje svjedoči podatak da je ove godine pristiglo čak 1415 filmova iz više od 50 zemalja svijeta!

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Revija i Festival su poznati i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušavaju pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima te suradnjama s renomiranim partnerima poput Relativity School i Prodigy Camp iz SAD-a. Ako vam ovo nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, ili pak posjet Karlovcu za vrijeme ‘žute groznice’, u rukavu imamo još jedan adut. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu – na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako će ove godine sve biti u znaku pandemije, točne lokacije još nisu poznate no organizatori najavljuju da će najvjerojatnije dio programa biti online, a dio uživo - gdje god i kad god to bude moguće.

Inače, u međunarodnoj konkurenciji bit će prikazano 39 filmova iz SAD-a, UK, Kanade, Švedske, Filipina, Rumunjske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Poljske, Kine, Irske, Španjolske, Grčke, Belgije, Irana, Danske, Nizozemske i Južne Koreje.

U domaćoj konkurenciji publika će moći vidjeti 45 filmova mladih filmašica i filmaša iz Zagreba, Zadra, Zaprešića, Velike Gorice, Siska, Pule, Rijeke, Osijeka, Varaždina, Zaboka te Vrboske na Hvaru. Među njima su i tri filma iz naše županije - dokumentarni film "Lenuzzi" Kinokluba Karlovac te dokumentarac "Najzanimljivije priče iza neobičnih imena" i film slobodnog stila "Na vodi" Srednje škole Duga Resa.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!