GDJE I KAD?

NASTAVAK SURADNJE

Mlada karlovačka filmašica Mia Marković predstavlja Hrvatsku na velikom festivalu u talijanskom Griffoniju

Mlada karlovačka filmašica Mia Marković predstavlja Hrvatsku na velikom festivalu u talijanskom Griffoniju

Mlada karlovačka filmašica Mia Marković u pratnji mentorice Ivančice Šebalj gostovala je u Italiji na festivalu GiffoniExperience, jednom od najvećih međunarodnih festivala filmova za djecu i mlade. Festivalski program čine filmovi profesionalaca namijenjeni djeci i mladima, a posebnost je festivala što prikazane filmove ocjenjuju upravo mladi. Tijekom festivala gradić Griffoni posjeti više od 6.200 djece iz više od 50 zemalja. 

Zbog pandemije festival je prošle godine održan samo online, a ove godine napravljen je korak prema vraćanju na stara izdanja, ali u ograničenom obimu pa je iz svake zemlje pozvan samo jedan mladi filmaš, a iz Hrvatske je to bila Mia Marković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prošle godine bila sam članica žirija, ali sve smo filmove gledali u Karlovcu preko Zooma. Ove godine puno mi je ljepše i draže jer mogu vidjeti sve to što sam prošle godine vidjela samo na ekranu. Skroz je drukčiji osjećaj gledali i vidjeti sve te ljude uživo, biti dio svega, naglasila je Mia Marković.

U isto vrijeme u Karlovcu djeluje lokalni Giffoni HUB te kinoklubašica Michaela Gojević gleda i ocjenjuje filmove iz Francuske i Belgije, Nizozemske i Grčke, Norveške, SAD-a te s Novog Zelanda. Nakon svake projekcije putem Zooma održava se i razgovor s ekipom filma u kojemu sudjeluju uživo gledatelji iz kina u Italiji te online HUBovi iz petnaestak zemalja svijeta.

Do tijesne suradnje s ovim velikim festivalom došlo je zahvaljujući Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu, karlovačkim filmskim festivalima u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!