GDJE I KAD?

DANI PLESA

Počinje ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala - predstave na Korani, u Vrbanićevom perivoju, u Šancu...

Počinje ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala - predstave na Korani, u Vrbanićevom perivoju, u Šancu...

U subotu počinje ljetno izdanje 11. Karlovac Dance Festivala (KDF 011) na brojnim karlovačkim lokacijama na otvorenom i u prostoru Ateljea suvremenog plesa, a obuhvatit će gostujuća događanja, vlastite izvedbene produkcije te rezidencijski i radionički program kojima će se karlovačkoj publici predstaviti domaći umjetnici, ansambli i kolektivi. 

Program u subotu 28. kolovoza otvara plesna predstava "Na vodi i pored vode" na pješčanoj plaži na Korani u koreografiji i izvedbi šest članica Nomadske plesne akademije Hrvatske koje se okružene prirodom usredotočuju na potencijale suradnje, zajedništva i dijeljenja. Predstava započeta prošle godine u koprodukciji NDA i KDF-a nastaje u sklopu mini umjetničke rezidencije kojom se propituju različite stvaralačke ideje, dijeljenje prakse i kratke improvizacijske intervencije nadahnute zajedničkim radom i specifičnim lokacijama. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nedjelju od 11 do 21 sat u Vrbanićevom perivoju bit će postavljena igriva instalacija "Mondrianovi zvuci" autorica Paule Bučar, Ane Horvat i Deborah Hustić, koja potiče posjetitelje na samostalnu ili kolektivnu igru zvukom. Građani će stajanjem ili skakanjem po raznobojnim površinama stvarati elektronički zvuk koji autorice moduliraju i patchiraju kroz multiprocesore, sintesajzere i elektroakustičke objekte. 

U nedjelju u 19 sati, pak, u Vrbanićevom perivoju održat će se plesna predstava "Tijelo-grad" Larise Lipovac Navojec u izvedbi karlovačkih plesačica. Plesačice u ambijentu parka tijelima oblikuju slike, a njihova se tijela integriraju u okoliš, transformirajući jednu sliku u drugu. Publika prati izvedbu prateći kretanje plesačica kroz park. Uz ta dva parkovna događanja predviđene su festivalske šetnje i plesni piknik. 

Izvedbeni dio programa ljetne edicije KDF-a zatvara u ponedjeljak u 19 sati na košarkaškom igralištu u Šancu predstava "Spektakl" u koreografiji Irme Omerzo i izvedbi plesačica Studija za suvremeni ples, koja se bavi nasljeđem najstarijeg hrvatskog plesnog ansambla. Plesni vokabular nastaje na temelju izabranih fotografija iz arhivske građe Studija, a koreografija istražuje unisono kretanje i mogućnosti njegova dekonstruiranja, tragajući za granicama, okvirima i kombinacijama zajedništva. 

KDF 011 u ljetnom izdanju organizira i dvije radionice. Povezujući glas i pokret, radionica "Glas i tijelo" Lane Hosni koncentrira se na potencijale glasa, obrasce disanja, unutrašnji i izvanjski prostor, emotivno tijelo, glas kao taktilno i osjetilno iskustvo te traženju zajedničkog zvuka putem vokalnih improvizacija i naučenih pjesmama višeglasnih melodija. Radionica "Plesna začitavanja" Ivane Slunjski posvećuje se poveznicama književnoga djela i plesnoga djela, posebnostima, preklapanjima i razilaženjima dvaju medija te intermedijskom dijalogu, što će se razmatrati na temelju pripremljenih književnih primjera i snimaka plesnih djela. Obje radionice otvorene su svima zainteresiranima neovisno o prethodnim iskustvima. 

Prijave i informacije o radioničkim programima: [email protected], 099 388 7307. 

Karlovac Dance Festival organizira i producira Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH i financijsku potporu Zaklade Kultura nova te u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Karlovca.

Izdvojeno


Reci što misliš!