GDJE I KAD?

ŠTRUDLIJADA

Počinje Štrudlafest - Selo študle Jaškovo priprema nikad bogatiji program, podršku dale Karlovačka županija i Grad Ozalj

Počinje Štrudlafest - Selo študle Jaškovo priprema nikad bogatiji program, podršku dale Karlovačka županija i Grad Ozalj

Ovogodišnje izdanje festivala štrudle trajat će od 3. do 5 rujna, a zadnji dan posebno će je začiniti dolazak gastro chefa Ivana Pažanina.

Na ušće Dobre u Kupu najavljen je šesti štrudla festival, koji je iz Jaškova pokorio cijelu Karlovačku županiju. Kako je tom prigodom naglasila županica Martina Furdek Hajdin, Karlovačka županija i ove je godine financijski poduprla ovaj izrazito kvalitetan i turistički značajan događaj.

- Veseli me što se i ove godine sam festival održava diljema naše županije. Unatoč godini u kojoj je epidemija zaustavila brojne turističke atrakcije zadovoljstvo je što se život polako vraća u normalno i  što uz ovaj festival smo svjedoci i niza zanimljivih manifestacija, od Dana piva koje danas završavaju, netom održanog Vrhovac Wine &Walk događaja, Slunjskih sportskih igara, kazala je županica.

Glavni domaćin Jaškovo – selo štrudle, priprema bogatiji program nego ikada prije. Uz  već tradicionalne štrudla by bike rute, piknik košare, likovnu radionicu Art Apetit i kreativnu radionicu „Oslikaj svoj tanjurić za štrudlu“, po prvi puta će posjetitelji moći uživati u štrudla safariju na rijeci Dobri. Novi turistički proizvod oživjet će tijekom vikenda u sportsko-turističkom smislu i 4.karlovačku rijeku – Dobru, a posjetiteljima pružiti nezaboravan doživljaj.

Dodatni naglasak ove godine stavlja se na dječje sadržaje – uz već poznate gastro i kreativne radionice i konje za jahanje, najmlađi posjetitelji naučit će kako biti pravi mornar na Žitnoj lađi, iz bajkovitog Ogulina će doći Ivana Brlić Mažuranić, a u suradnji s Društvom naša djeca Ozalj osmišljeni su dodatni sadržaji i aktivnosti. 

- Kao i svake godine, sva hrana pripremljena na gastro radionicama humanitarno se prodaje na štandu udruge Jak kao Jakov, a sigurni smo da će se tražiti porcija više jela koje će u svom gastro showu “Dalmacija u selu štrudle” pripremiti poznati chef Ivan Pažanin. Nedjeljno će popodne biti popodne emocija uz akustični koncert Damira Kedže, na samom kraju još jednog izdanja festivala slanih okusa i dobre atmosfere – Štrudlafesta, najavljuju organizatori.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!