GDJE I KAD?

VEČER SMIJEHA

U Urbanom parku održana večer stand up komedije uz zagrebački Guerilla Comedy kojem je to prvo gostovanje van Zagreba

U Urbanom parku održana večer stand up komedije uz zagrebački Guerilla Comedy kojem je to prvo gostovanje van Zagreba

U Urbanom parku Hrvatskog doma ove subote gostovali su stand up komičari Job Bićanić, Tibor Sekulić i Hrvoje Perc iz zagrebačkog Guerilla Comedy kolektiva. "Komičari gerilci" kako se sami nazivaju, događaj su organizirali na vlastitu inicijativu, a Karlovac su odabrali kao prvu stanicu poslije Zagreba, u namjeri da nasmiju publiku i izvan glavnog grada. Nastup su posebno pripremili istraživajući karlovačka naselja i poznate karlovačke "običaje". Iako na događaju nije bila osigurana ugostiteljska ponuda, smijeha definitivno nije nedostajalo.

Guerilla Comedy kolektiv postoji od 2019. godine, od kad nastupaju u klubovima poput Močvare i sličnim mjestima. Jedan od sinoćnjih izvođača, Tibor Sekulić, koji se 2018. posljednji pridružio kolektivu pojasnio je da je riječ je o "off, rubnoj komediji, u kojoj se materijali bruse na 'Open mic' nastupima i manjim eventima". Dodao je da su na stand up sceni kao izvođači već 5 godina i da su im motivacije različite. Job Bićanić i Tibor Sekulić žele obogatiti hrvatsku stand up scenu, a Hrvoje Perc, inače glumac (Korak po korak, Crno-bijeli svijet, Mamutica) je htio istražiti novu formu, koju kao glumac nije iskusio.

Trojac iz Guerilla Comedy kolektiva je najavio povratak u Karlovac u studenom ove godine, no detalje sljedećeg nastupa nisu otkrili.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!