GDJE I KAD?

Na Korani večeras uz besplatnu projekciju filma "Murina" počinju 14. Four River Film Festival i 26. Filmska revija mladeži

Na Korani večeras uz besplatnu projekciju filma

Večeras započinju 26. Filmska revije mladeži i 14. međunarodni Four River Film Festival, a Karlovac se pretvara u pravo svjetsko središte filma mladih - uz natjecateljski program koji će se odvijati u Zorin domu, karlovačku publiku, ali i ljubitelje filma u Dugoj Resi i Ozlju, očekuje bogat večernji program na najljepšim kino lokacijama - obalama Korane, Mrežnice, Dobre i Kupe! 

Festival će večeras u 20 sati na Foginovom kupalištu na Korani otvoriti projekcija filma “Murina”, dugometražni prvijenac redateljice Antonete Alamat Kusijanović koji će na rijeku Koranu doplivati iz Cannesa gdje je nagrađen Zlatnom kamerom (Camera d’Or) kao najbolji debitantski film u konkurenciji festivala. Murina prati napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante počinje pucati kada u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom jednog vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja. Film će predstaviti Vladimir Gojun, montažer filma i Laura Pribanić koja je svoje prve festivalske filmske korake učinila upravo na Four River Film Festivalu. Laura je na filmu Murina radila u sektoru produkcije, a predstavlja se u sklopu festivala kroz program “Žuti reflektor” u kojem pratimo daljnji profesionalni razvoj srednjoškolskih filmaša. Neki završe u tim vodama, dok neke karijera odvede u drugom, ali jednako uspješnom smjeru.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!