GDJE I KAD?

POČELI DANI FILMSKOG ŽUTILA!

Karlovac svjetsko središte filma mladih! Na Foginovom otvoreni tradicionalni festivali na koje su filmovi pristigli iz cijelog svijeta

Karlovac svjetsko središte filma mladih! Na Foginovom otvoreni tradicionalni festivali na koje su filmovi pristigli iz cijelog svijeta

Danas je na rasporedu sadržajan cjelodnevni program, koji počinje prvim natjecateljskim projekcijama u 9:30 i 12:00 sati.

Na Foginovom kupalištu na Korani svečano su otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. međunarodni Four River Film Festival. Posjetitelji su tom prigodom mogli uživati i u besplatnoj projekciji filma Murina. Dugometražni je to prvijenac redateljice Antonete Alamat Kusijanović koji je na rijeku Koranu doplivao iz Cannesa gdje je nagrađen Zlatnom kamerom.

Otvaranje su posjetili brojni gosti te se obratili posjetiteljima. Okupljene su pozdravili Ivana Fočić, zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca, Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Christopher Marchich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Marina Burić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca te Suzana Šnajder i Mladen Horvatin iz Zajednice tehničke kulture Karlovac i Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas je na rasporedu sadržajan cjelodnevni program, koji počinje prvim natjecateljskim projekcijama u 9:30 i 12:00 sati. Zbog pandemije koronavirusa posjet projekcijama je ograničen, odnosno organizirano će ih posjetiti srednjoškolci, dok svi ostali sve filmove iz konkurencije mogu pogledati online na stranici festivala.

U 17 sati mladi će u Urbanom parku održati debatu na temu "Na koji je način pandemija koronavirusne bolesti dovela do porasta nasilja u kućanstvima u vrijeme zatvaranja?", a u 18 sati ispred Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića održat će se predstavljanje knjige "Ljubav oko svijeta" Davora Rostuhara, s pripadajućom izložbom fotografija. Uvod je to u večernju novu filmsku projekciju na otvorenom za sve zainteresirane - u 20:30 na Foginovom možete pogledati najpopularniji ovogodišnji dokumentarac "Ljubav oko svijeta", koji prikazuje 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna i kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi. Bračni par Rostuhar dokumentarni film snimio je na svom jednogodišnjem putovanju tijekom kojeg su posjetili 33 države na šest kontinenata te o ljubavi intervjuirali više od 200 ljudi. Prije ovog dokumentarca u programu Žuti reflektor bit će prikazan kratkometražni film „Škola koja (ne) postoji“ u režiji Karla Gagulića. Film je priča o neobičnom poslovanju jedne privatne škole u Zagrebu.

U osnovnim školama, pak, odvija se digitalna filmska nastava na temu dječjeg filmskog stvaralaštva.

Izdvojeno


Reci što misliš!