GDJE I KAD?

IZLOŽBA I RADIONICA

U subotu u Dvorištu zajednice izložba keramike i radionica kineskog stila pripremanja čaja gong fu

U subotu u Dvorištu zajednice izložba keramike i radionica kineskog stila pripremanja čaja gong fu

Radionica je namijenjena onima koji malo znaju ili nikada nisu čuli za gong fu ceremoniju čaja.


Udruge Živi Atelje DK i KA-MATRIX organiziraju u subotu, s početkom u 16 sati u Dvorištu zajednice (MUZA, Haulikova 22) radionicu / prezentaciju gong fu kineskog stila pripremanja čaja i pop-up izložbu ručno rađene keramike. 

U okviru programa sudionici će naučiti kako se sprema čaj u jedinstvenom kineskom gong fu stilu i pri tom i upoznati žene koje izrađuju čajno posuđe od mješavine komercijalne i divlje, lokalne gline te komercijalnih i prirodnih glazura. Nakon kratke prezentacije, slijedi radionica o čaju i gong fu stilu pripremanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radionica je namijenjena onima koji malo znaju ili nikada nisu čuli za gong fu ceremoniju čaja. Kroz isprobavanja različitih vrsta kineskog čaja govorit će se o njegovom povijesnom, sociološkom, duhovnom i umjetničkom putovanju svijetom. Radionica je interaktivna i iskustvena.

Izloženi radovi rezultat su dugotrajnog bavljenja keramikom. Prva izložba bila je u Zagrebu u galeriji Živi atelje DK. Radionice keramike i čaja za kolektiv Žene ženama omogućili su francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj (Ambassade de France en Croatie) i Centar za mirovne studije sufinanciranjem iz Europske unije - projekta BRIDGES.

Izložba je otvorena za sve zainteresirane, a zbog ograničenog broja sudionika potrebne su prijave za radionicu na elektroničku adresu [email protected], broj mobitela 095 444 6880 ili na facebook i instagram stranici udruge KA-MATRIX najkasnije do petka, 10. rujna, u 12 sati.  

Izdvojeno


Reci što misliš!