GDJE I KAD?

PODIJELJENE NAGRADE

Grand Prix karlovačkih filmskih festivala mladih španjolskom filmu "Zalij mi cvijeće"; jedna nagrada ostaje i u Karlovcu

Grand Prix karlovačkih filmskih festivala mladih španjolskom filmu

U domaćoj konkurenciji jedna je nagrada odlukom žirija pripala i domaćinu i uspješnom organizatoru Kinoklubu Karlovac. Riječ je o nagradi za najbolji dokumentarni film, a koju je dobio film "Lenuzzi" mlade autorice Marine Jurčić

Dodjelom nagrada najboljim filmovima završeni su 26. Filmska revija mladeži i 14. međunarodni Four River Film Festival, kojima je Karlovac tradicionalno bio domaćin, a na koje je ove pristiglo više od 1400 filmova iz 50-ak zemalja svijeta.

Odlukom prosudbenog povjerenstva Grand Prix nagradu osvojio je španjolski film "Zalij mi cvijeće" u režiji Jordi Sanz, uz obrazloženje žirija da je ovo jedan ozbiljan pristup intimnoj temi koja je ispričana preciznim autentičnim i pronicljivim filmskim sredstvima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagradu publike dobio je film "Pisac" učenika Škole grafike, dizajna i medijske produkcije iz Zagreba, dok je posebnu nagradu "Žuta zastava" za promicanje nenasilja dobio film "Pokreni solidarnost" Medicinske škole iz Osijeka. 

U međunarodnoj konkurenciji po kategorijama su nagrađeni filmovi "Divination Dave" (UK, najbolji animirani film), "Autoportret" (Zagreb, najbolji dokumentarni film), "God's Child" (Švedska, najbolji igrani film) i "Commuters" (UK, najbolji film slobodnog stila).

U domaćoj konkurenciji jedna je nagrada odlukom žirija pripala i domaćinu i uspješnom organizatoru Kinoklubu Karlovac. Riječ je o nagradi za najbolji dokumentarni film, a koju je dobio film "Lenuzzi" mlade autorice Marine Jurčić. Najbolji domaći animirani film je "Strašni zmaj" (Zaprešić), najbolji igrani "Pisac" koji je kao što smo rekli osvojio i Grand Prix nagradu, a najbolji film slobodnog stila "Ne budi konj" (Luka Kraljević, Zagreb). 

Žiri mladih odabrao je pojedinačne nagrade - nagradu za najboljeg redatelja dobio je britanski dvojac Richard O'Hanlon i Daniel Brand-Sinyinza za film "Little Gestures", a najbolji glumci su Amerikanac Brendan Lee Hickey te Rumunjka Micky Bolo. 

Nagradu za najboljeg scenarista dobila je Poljakinja Katarzyna Orłowska, najbolji snimatelj je Lovro Sabljak iz Zaprešića, a najbolja montažerka Riječanka Nina Damjanović.

Sve nagrađene filmove danas možete pogledati OVDJE.

Izdvojeno


Reci što misliš!