GDJE I KAD?

DONACIJE ZA UREĐENJE

U subotu 9. listopada u Urbanom parku Hrvatskog doma rock koncert zagrebačkih Disco Occult i varaždinske Vrulje

U subotu 9. listopada u Urbanom parku Hrvatskog doma rock koncert zagrebačkih Disco Occult i varaždinske Vrulje

U subotu 9. listopada, s početkom u 18 sati, u Urbanom parku Hrvatskog doma održat će se rock koncert bendova Disco Occulto iz Zagreba i Vrulja iz Varaždina. Upad je besplatan za sve zainteresirane, a u parku će biti postavljene donacijske kutije - sva prikupljena sredstva iskoristit će se za daljnje uređenje i osposobljavanje unutarnjih i vanjskih prostora Hrvatskog doma pa nije naodmet podsjetiti i da se sutra (petak) od 10 ujutro održava akcija čišćenja, kao i izrade DIY namještaja! 

Disco Occulto je alternativni rock bend iz Zagreba okupljen 2015. godine. Iza sebe imaju dva kraća izdanja. Prvi EP, snimljen u vlastitoj produkciji, izdan je 2016. godine, a s njega dolazi pjesma „All Cause of You“ s kojom bend nastupa na banjalučkom Demofestu 2017. godine. Drugo izdanje je 'dɪsənəns (Dissonance) izdano 2018. u produkciji Vedrana Kovačića Belog. Po izlasku slijede nastupi u Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji te po raznim gradovima u Hrvatskoj. Od 2019. smanjuju se koncertne aktivnosti, a članovi benda posvećuju se pisanju materijala za prvi album. Album Someone Out There is Hopeless snimljen je 2020. godine ponovno pod producentskom palicom Vedrana Kovačića u Chicken Sound studiju. 2021. godine bend kreće u promociju albuma, a prvi u redu je singl Motel P.

Vrulja je indie rock kvartet iz Varaždina nazvan po mjestu u moru na kojem izvire rijeka ponornica, pri čemu se miješaju slatka i slana voda. Bend je okupljen kao anti-stres terapija nakon napornog radnog tjedna s motom: "Muzika zbog muzike i jam zbog jama", da bi svoj sadašnji oblik kojeg sačinjavaju Sabina, Ivan, Tomislav i Ninoslav poprimio u proljeće 2017. g.
Iako su do imena došli spontano, ono je postalo dio vizije povezivanja s prirodom - tako je i naziv albuma te mnogih pjesmama okrenut flori i fauni. No, u srži njihovog izričaja nalazi se bunt - uz njega su rasli i kroz njega grade svoju zvučnu sliku i odašilju poruke.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!