GDJE I KAD?

MIRISI I OKUSI JESENI

Učenici TUŠ-a ovog petka spremaju sugrađanima jela od gljiva - isto vas očekuje i u brojnim restoranima grada

Učenici TUŠ-a ovog petka spremaju sugrađanima jela od gljiva - isto vas očekuje i u brojnim restoranima grada

Nakon što su nas počastili gulašem od divljači i kavom, ovog petka u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac učenici škole, budući kuhari, pripremat će jela s gljivama!

Gljive su dio svih svjetskih kuhinja. Iako ih, zahvaljujući uzgoju i konzerviranju, možemo koristiti cijele godine ipak su najbolje one svježe ubrane iz naših šuma. Karlovačko šumsko područje obiluje gljivama, a uvjerljivo je najpopularniji vrganj. Aromatične i mirisne odličan su dodatak mnogim jelima. Od njih se mogu pripremati juhe, topla predjela, hladna predjela, prilozi, glavna jela i još puno toga. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako želite isprobati nove kombinacije okusa posjetite restoran praktikum Pod starimi krovovi u petak od 10 do 13 sati i uživajte u specijalitetima posvećenim šumskoj deliciji - gljivi. U ponudi će biti: gulaš s gljivama, štrudla s gljivama i terina s gljivama.

No, u jelima s gljivama ljubitelji gljiva mogu uživati tijekom čitave jeseni u karlovačkim restoranima koji nude doista ukusne specijalitete koje možete istražiti ovdje.

Inspiraciju za pripremu jela s gljivama kao i odlične savjete o ovoj namirnici donosi vam na blogu Visit Karlovac i Hrvoje Stojanov u receptu za Jesensku pitu s vrganjima, sirom i tikvom. U slast!

(foto: Izvan fokusa)

 

Izdvojeno


Reci što misliš!