GDJE I KAD?

SJEĆANJE NA LEGENDU

Spomen na kulturnu legendu grada: U utorak drugi dio 2. Memorijala Aleksandra Radivojevića u organizaciji Chorusa Carolostadien

Spomen na kulturnu legendu grada: U utorak drugi dio 2. Memorijala Aleksandra Radivojevića u organizaciji Chorusa Carolostadien

U utorak u 19 sati u crkvi Presveta Srca Isusova u Novom centru održat će drugi dio 2. Memorijala Aleksandra Radivojevića, posvećenog nezaboravnoj kulturnoj veličini, posebno na području zborskog pjevanja. 

Podsjetimo, ljetos je u prvom dijelu Memorijala u čast prof. Radivojevića zasađen i novi hortikulturalni nasad kod Zorin doma, uz nastupe Renesansnog ansambla, dueta Joška Stojanova i Mihovila Štefoka te Plesnog centra Studio 23, a u večernjim satima održan je koncert Vortex Stringsa. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na drugom dijelu Chorus Carolostadien kao organizator memorijala okupio je brojne udruge s kojima je Aleksandar Radivojević sudjelovao tokom godina - nastupit će FA Matija Gubec, FD Vuge, Karlovački vokalni oktet, zatim Fortitudo Dei u kojem sviraju i pjevaju njegovi učenici, kao i sam Chorus Carolostadien. Bit će promoviran i mladi tamburaški sastav Merak, a nastupit će i zbor domaćina - Cor Jesu. 

- Iako smo desetkovani, unatoč dvije godine pandemije, udružili smo snage i 28.12. u čast profesoru okupit ćemo se i otpjevati njemu u čast i sjećanje, zajednički i time nastaviti njegovo djelo.Ono što je radio čitav svoj živo, stvarao glazbu, vodio i pratio udruge... pretočit ćemo u još samo jedan u nizu memorijala u njegovu čast, poručuju iz Carolostadiena.

Izdvojeno


Reci što misliš!