GDJE I KAD?

STAROSLAVENSKO LJETO

Snažna i upečatljiva "Senjicu senjala" u novom videospotu sjajnog projekta "The Mith" posvećenog mitologiji starih Slavena

Snažna i upečatljiva

"Senjicu senjala", posvećena ljetu, novi je videospot u okviru upečatljive i snažne glazbene priče "The Mith" koja se temelji na staroslavenskoj mitologiji i spaja sedam pjesama kroz priču o godišnjim dobima i kako su ona nastala po vjerovanjima starih Slavena. 

Autorica projekta Tica Mith (Danijela Jurac) kazala nam je da je ovo bila jedna od najzahtjevnijih pjesama, na kojoj su radili gotovo godinu dana. Glazbu su odsvirali uz Tomislava Jozića (klavijature) koji je i autor glazbe te najbliži Danijelin suradnik na ovom projektu, te Bernard Mihalić (bas gitara), Sergej Žerajić (gitare) i Goran Štrbac (bubnjevi).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spot je u Gradskom kazalištu Zorin dom, kamenolomu te kod spomenika na Petrovoj gori snimio Peđa Gvozdić, a Vanja Gvozdić bio je animator lutaka. 

Vrijedi poslušati i pogledati, a ako to dosad još niste učinili i dobro istražiti sve drugo što nudi mistični staroslavenski svijet Tice Mith.

Promo foto: Dinko Neskusil

 

Izdvojeno


Reci što misliš!