GDJE I KAD?

NASTAVLJENA TRADICIJA

FOTO GALERIJA Održana 17. Noć muzeja na deset lokacija u Karlovcu i Karlovačkoj županiji - pandemija smanjila posjetu, ali bilo je i online sadržaja

FOTO GALERIJA Održana 17. Noć muzeja na deset lokacija u Karlovcu i Karlovačkoj županiji - pandemija smanjila posjetu, ali bilo je i online sadržaja

Noć muzeja tradicionalno su obilježili i u dvije manje sredine - Generalskom Stolu i Prilišću, dok nažalost i dalje ovu lijepu manifestaciju ignoriraju u Slunju i Dugoj Resi.

Na pet lokacija u Karlovcu, dvije u Ogulinu te po jednoj u Ozlju, Generalskom Stolu i Prilišću, održana je tradicionalna 17. Noć muzeja, ove godine dijelom i online zbog pandemije koronavirusa, koja je djelomično utjecala i na posjetu događanjima "uživo" koja ipak nije bila na razini onih u normalnim godinama. Neke manje lokacije, koje su inače redovito sudjelovale u programu, poput Muzeja vatrogastva, zbog "špice" širenja omikrona ovog su puta i odustale od organiziranja programa.

Ipak, mnogi su se potrudili ponuditi barem nešto posjetiteljima, pa su tako u Karlovcu programe pripremili Muzeji grada Karlovca na tri lokacije (Gradski muzej Karlovac, Galerija Vjekoslav Karas i Muzej Domovinskog rata na Turnju), Aquatika i Etno kuća Vučjak. Kao što smo spomenuli, bilo je i online sadržaja pa je, primjerice, Aquatika po prvi puta predstavila virtualnu šetnju cijelim akvarijem. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Ogulinu su najmlađi mogli posjetiti Ivaninu kuću bajke, a Zavičajni muzej Ogulin priredio je novu izložbu, ali zbog pandemijskih mjera samo za reducirani broj posjetitelja s pozivnicom, dok su je ostali mogli razgledati online.

Zavičajni muzej Ozalj uz stalni postav imao je i predavanje o povijesti školstva te video materijale iz Domovinskog rata na karlovačkom području.

Noć muzeja tradicionalno su obilježili i u dvije manje sredine - Generalskom Stolu i Prilišću, dok nažalost i dalje ovu lijepu manifestaciju ignoriraju u Slunju i Dugoj Resi, iako im upravo ova dva mala mjesta pokazuju da za uključivanje nije potreban gradski ili zavičajni muzej, već samo - dobra volja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!