GDJE I KAD?

KAZALIŠNA VELJAČA

Bogat program u veljači u Zorin domu - očekuju nas i dvije premijere, a prva od njih već ove subote: predstava "Semafor"

Bogat program u veljači u Zorin domu - očekuju nas i dvije premijere, a prva od njih već ove subote: predstava

Gradsko kazalište Zorin dom pripremilo je bogat program za veljaču, a posebno se ističu dvije premijere. Prva od njih na rasporedu je već u subotu u 20 sati (točnije - riječ je o pretpremijernoj izvedbi), a radi se o predstavi "Semafor" u režiji Peđe Gvozdića, a na tekst Petre Cicvarić. Ova predstava progovara o autizmu, a nastala je na ideju Jasmine Kundić i Nine Đukić iz udruge Frendofon. Priča, kažu Peđa i Petra, nije teška, već je željela skinuti svojevrsnu stigmu koja još postoji oko autizma, kroz toplu obiteljsku priču, koja će mnoge sigurno ponešto i naučiti. U predstavi glumi cijeli profesionalni ansambl Zorin doma uz dva pojačanja - Osječanku Anu Šantar i Riječanina Nikolu Nedića.

Druga premijera na rasporedu je "tek" 25. veljače u 20 sati. Kažemo "tek", jer riječ je o predstavi "(Dis)like" koja progovara o cyberbullyingu, a koja će 25. veljače doživjeti svoju službenu premijeru u Zorin domu, iako već putuje županijom po školama i poučava djecu o ovoj izuzetno teškoj i važnoj temi. U veljači će, prije premijere, predstava gostovati u školama u Skakavcu, Vojniću, Cetingradu, Krnjaku, Bariloviću i Lasinji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče gostovanja, Zorin dom će u veljači gostovati i u Jabukovcu na potresom postradalom području s predstavom "Žvaka Therapy" te u Pleternici s predstavom "Korak po korak do čiste planete". 

U Karlovcu, pak, gostuju predstava "Jel' tako Zorane?" u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Kazališta "Marin Držić" Dubrovnik (12. veljače u 20 sati), Gradsko kazalište Požega s predstavom "Guja u njedrima" (19. veljače u 20 sati) te Kazališna skupina Pinklec iz Čakovca s dječjom predstavom "Vuka se ne bojim ja" (19. veljače u 11 sati). Klince očekuje i jedna domaća predstava - "U potrazi za slovom R" (26. veljače u 11 sati).  

Za ljubitelje glazbe tu je koncert dueta Hojsak&Novosel, kojima će se na karlovačkom koncertu (11. veljače u 20 sati) pridružiti i rock pjevač Pero Galić.

U veljači nas u Zorin domu očekuje i gradski susret LiDraNo (15. veljače) te 14. Festival kazališnih amatera Karlovačke županije (20. veljače). 

(foto: Zorin dom Facebook)

Izdvojeno


Reci što misliš!