GDJE I KAD?

GLAZBENA POSLASTICA

Odlično novo EP izdanje benda Trokut "Rotate, Align" - dio priče su i karlovački basist Hrvoje Kralj te agilna Sara Al Hamad

Odlično novo EP izdanje benda Trokut

Pred ljubiteljima glazbe novo je EP izdanje benda Trokut pod nazivom "Rotate, Align". Posebno zanimljivo je i Karlovčanima, jer iza izdavačke kuće Rika Muzika stoji Karlovčanka Sara Al Hamad, a u bendu svira naš Hrvoje Kralj. 

Koketirajući sa suvremenim glazbenim pravcima Trokut na svom novom albumu najavljuje novu fuziju žanrova i stilova. Zaokret i poravnanje, kako sam naslov sugerira, slijedi nakon prošlogodišnje transformacije kada u postavu dolazi klavijaturistica i vokalistica Ana Čop. Pjevačica je dio nove epohe benda nakon što se pokazala jednim od najsjajnijih dijelova prvijenca Shapeless, gdje se pojavila kao gošća na pjesmi Porzellan. Kemija s Jakom Arhom (saksofon, elektronika), Hrvojem Kraljem (električni bas), Jerkom Jurinom (bubanj) i Lukom Čapetom (električna gitara) prelila se u novo izdanje kojim nagovješćuju novi svježi zvuk.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bend pod hrvatskom izdavačkom kućom Rika Muzika smještenom na londonskoj adresi prigrljuje ljepotu vokala u troslojnoj suvremenoj jazz poslastici u kojoj svaki od članova pronalazi svoj trenutak instrumentalnog bljeska. Trokut vozi sonični slalom kroz teme životne dezorijentacije (Temptation), pronalaska nadahnuća i motivacije u mladenačkim sanjarenjima (Boi) do preispitivanja granica ljubavi (Waiting Hours).

Svoje će fizičko izdanje poprimiti u obliku audiokasete u ograničenoj nakladi, dostupne direktno od benda na njihovim društvenim mrežama i koncertnim nastupima. Trokut nostalgičnim, ali i ponovno sve popularnijim formatom svojoj publici njome želi dati prisniji i intimniji komadić bujajućeg zvučnog vala koji je pomeo i kritiku i publiku po objavi prvijenca. Za vizualno oblikovanje albuma zaslužan je Sven Sorić.

Novim izdanjem najavljuju i turneju Njemačkom (26.2. Berlin, 1.3. Kamp-Lintfort, 2.3 Duisburg, 3.3. Chemnitz, 4.3. Weimar) gdje će predstaviti novu postavu, zvuk i ruho. Turneja je zakazana  nakon zapaženih nastupa na 62. Jazz festivalu Ljubljana, MENT-u i 31. Muzičkom Biennaleu Zagreb u godini kada su bili jedno od rijetkih koncertnih imena u sezoni utišavanja društvene aktivnosti, kao i glazbe.

EP Rotate, Align dostupan je i na Bandcampu kao i drugim streaming platformama.

(foto: Marina Uzelac) 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!