GDJE I KAD?

OŽUJAK KLASIKE

Lijep program klasičnih koncerata u Karlovcu u ožujku - neki od njih su i poklon građanima uz besplatan ulaz

Lijep program klasičnih koncerata u Karlovcu u ožujku - neki od njih su i poklon građanima uz besplatan ulaz

Bogat koncertni program u Gradskom kazalištu Zorin dom očekuje nas ovog ožujka uz četiri zanimljiva koncerta.

Sve počinje već večeras koncertom klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" povodom Dana žena u 20 sati. Još ima nešto ulaznica pa evo prilike da se večeras ugodno provedete.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove subote, 12. ožujka, u Zorin domu će koncert održati i Karlovački komorni orkestar pod ravnanjem Vetona Marevcija. Koncert pod nazivom "Idila" počet će u 19 sati i 30 minuta. Ulaz na ovaj koncert je slobodan, no potrebno je podignuti karte na blagajni Zorin doma. Na programu, osim „Idile“ češkog skladatelja Leoša Janačeka, bit će djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Jeana Sibeliusa te skladba „Čežnja“ nedavno preminulog hrvatskog dirigenta, skladatelja i akademika Pavla Dešpalja kojem se na ovaj način odaje priznanje za veliki doprinos hrvatskoj glazbi.

U četvrtak 24. ožujka koncert će održati Karlovački klavirski trio uz gosta, klarinetista Marka Zavišića. Početak je u 20 sati.

Napokon, u subotu 26. ožujka na rasporedu je tradicionalni koncert Sinfonietta orkestra Glazbene škole Karlovac, koji se dosad održavao pod imenom "Francuski poljubac", a ove godine nosit će ime "Note romantike". 

Iako točni datumi još nisu precizirani, krajem ožujka vjerojatno će se održati i tradicionalna "Noć glazbe" posvećena Bachu.

Izdvojeno


Reci što misliš!