GDJE I KAD?

U ČAST SKLADATELJU

U ponedjeljak u Karlovcu tradicionalna "Noć glazbe" posvećena Bachu - nastupa više od 100 glazbenika iz šest gradova

U ponedjeljak u Karlovcu tradicionalna

Glazbena škola Karlovac već osmu godinu zaredom 21. ožujka provodi projekt pod nazivom "Noć glazbe", kojim obilježava rođendan slavnog skladatelja Johanna Sebastiana Bacha. 

Tako se i ove godine, u ponedjeljak 21. ožujka, u Glazbenoj školi Karlovac održava ukupno šest koncerata s početkom od 14 sati. Koncerti se održavaju u koncertnoj dvorani glazbene škole, a zbog epidemioloških mjera publika će koncerte pratiti na velikom LED ekranu u parku ispred glazbene škole u Cesarčevoj 3. Tom prilikom će zgrada škole biti obojana raznim efektnim bojama pa se može raći da se ujedno i u Karlovcu održava mali festival svjetla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na šest planiranih koncerata ukupno će nastupiti više od stotinu izvođača te će biti izvedeno preko devedeset originalnih kompozicija Johanna Sebastiana Bacha, ali i mnoge obrade njegovih skladbi. Uz učenike i nastavnike karlovačke glazbene škole nastupit će mladi umjetnici iz  Glazbene škole Vatroslav Lisinski iz Zagreba, Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba, Glazbene škole Varaždin, Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, Glazbene škole Jastrebarsko, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke i Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina. Koncerti počinju u 14:00, 15:15, 16:30, 17:45, 19:00 i 20:30 sati. Na posljednjem koncertu nastupit će  profesori Glazbene škole Karlovac:  Marina Đoković - klavir, Maria Bilandžić - klavir, Anthony Havelka -  violončelo, Antonio Čorak - klavir, Viktor Vidović – gitara,  Krešimir Klarić - čembalo, Petra Lelas Garača – klavir i Anita Kaić Poslek - orgulje. Kao posljednji izvođač nastupit će slavni ukrajinski violinist, pedagog i dirigent, Orest Shourgot, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i koncert-majstor Zagrebačke filharmonije. Tom prilikom će zgrada Glazbene škole Karlovac biti osvijetljena u plavo žutu boju ukrajinske zastave. 

Pokrovitelj projekta je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a prema Javnim pozivima je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Karlovačke županije i Grada Karlovca. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!