GDJE I KAD?

VEČERAS PREMIJERA

Dirnuta publika dugim aplauzom ispratila glumce nakon pretpremijere predstave "Semafor" koja progovara o autizmu

Dirnuta publika dugim aplauzom ispratila glumce nakon pretpremijere predstave

Dugim aplauzom i ovacijama ispratili su sinoć gledatelji u Zorin domu glumce nakon pretpremijere predstave "Semafor" koja na topao način približava publici autizam.

Iako je publika već mogla vidjeti predstavu, svečana premijera zakazana je za ovaj vikend, sasvim prikladno, zbog Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, ali i Festivala autizma u organizaciji udruge Frendofon.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Semafor" je priča o raspadanju  i sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako jedan njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Cijelu priču pripovijeda Vigova sestra Mila i to u policijskoj stanici, a zašto se Mila nalazi upravo tamo, saznat ćete sami. Ova predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama. Predstava želi na topao način maknuti stigmu s autizma te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drugačije u sebi.

Na tekst Petre Cicvarić, redatelj predstave je Peđa Gvozdić uz asistenticu režije Maju Huber, koja je zadužena i za scenski pokret. Scenograf je Ivan Botički, kostimografkinja Morana Petrović, a glazba je djelo Damira Šimunovića. U predstavi glume Andro Damiš, Ana Šantar, Petra Cicvarić, Peđa Gvozdić, Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Nikola Nedić i Lovorka Trdin.

U okviru Festivala autizma, pak, danas tijekom jutra održavaju se brojne radionice za najmlađe, a u 18 sati u Zorin domu će Asja Dubravčić održati predavanje o tome 
kako stupiti u kontakt i ostvariti odnos sa osobom s autizmom.

Zorin dom će večeras svijetliti plavom, zaštitnom bojom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Izdvojeno


Reci što misliš!