GDJE I KAD?

ZA SVAKOG PONEŠTO

"Proljeće u Karlovcu" - vikend prepun događanja za sve generacije uz izložbe, gastro užitke, planinarske šetnje

Brojne aktivnosti na otvorenom i zatvorenom očekuju posjetitelje ovog vikenda u Karlovcu, a sami otkrijte svoj omiljeni doživljaj jer neće manjkati sadržaja ni za velike ni za male, ni za žedne kulture ni za spremne za akciju. Neka jedini vaš problem bude što odabrati. Pa krenimo redom!

Petak, 8. travnja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U petak od 10 do 12 sati u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac učenici će sa vama podijeliti svoje umijeće u pripremanju dva jela od divljači, i to klasični gulaš od divljači s okruglicama od kruha te srneći ragu s domaćim širokim rezancima. Kod spravljanja jela naglasak je na lokalnim namirnicama te sljubljivanju jela i vina lokalnih proizvođača.

Na obali rijeke Korane uz Aquatiku vas u petak u 17 sati očekuje “HGSS radionica korištenja podvodnog drona by Croatian makers” namijenjena starijima od 8 godina.

Petak navečer u 19 sati rezervirajte za otvorenje izložbe „The Mith - Priče, pjesme, tajne“ na Starom gradu Dubovcu. Kroz fotografije Dinka Neskusila i predmete iz etnografskih zbirki MGK izložbom je ispričana stara priča o mitskom paru čiji je odnos utkan u našu stvarnost kroz izmjenu godišnjih doba, vrijeme plodnosti i mirovanja vegetacije, o paru bez kojeg ne bi bilo života na Zemlji kakav danas poznajemo. Autori izložbe su fotograf Dinko Neskusil, glazbenica Danijela Jurac – Tica i kustosica Etnografskog odjela Muzeja grada Karlovca Nikolina Belančić Arki.

Subota, 9. travnja

Subota od 11 do 12,30 sati u Aquatici nudi radionicu za djecu „Tko se sakrio u svoju kućicu?“ i upoznavanje sa kornjačama, školjkašima i puževima.

Od rođenja Karlovca srce grada čini crkvena „insula“. U subotu, 9. travnja u 11 sati zavirite u franjevačku svakodnevicu i pridružite se besplatnoj turističkoj turi „Franjevci u Karlovcu“ koja kreće s Trga bana Jelačića. Sve proljetne ture su BESPLATNE uz obaveznu najavu na: [email protected] / 098 246 584 (sms, viber, WhatsApp) / ili putem obrasca: https://forms.gle/GYed9ET1AeHD3sPdA .

Kako su lađari bojali pisanice možete saznati na veselim radionicama ako se otisnete rijekom Kupom na Žitnoj lađi u subotu ili nedjelju od 11 sati.

Ljubitelji aktivnog odmora u subotu mogu odabrati jednu od tri staze i zajedno s planinarima PD Dubovac „Hodati k zdravlju“. Prva staza dužine je 5 kilometara, druga 10 kilometara, a za najiskusnije tu je staza duga 15 kilometara.

Nedjelja, 10. travnja

U nedjelju prošećite i popijte kavu na „Šetnici uz Kupu“. HPD Martinšćak u 9 sati vodi vas od Mosta grada Alessandrije do Kaštela.

Gdje god krenuli uvijek dostupna izložba čeka vas u Paviljonu Katzler, a ovog puta radi se o izložbi knjiga, novina i časopisa o Karlovcu “Slovo o Karlovcu”.

U Galeriji Vjekoslav Karas sve do 27. travnja možete razgledati izložbu „Čovjek i ono nepoznato“ autora Zorana Durbića, a u Gradskom muzeju Karlovac izložbu kamenih spomenika iz Arheoloških zbirki – lapidarij.

Ne propustite ovog vikenda i bogatu ponudu jela od riba u karlovačkim ugostiteljskim objektima, od juhe do salate, od ribe na žaru do filea u pivskom tijestu, slatkovodne, ali i morske specijalitete. Pripremite se za bogatstvo okusa u gradu na četiri rijeke i istražite sjajnu ponudu na https://visitkarlovac.hr/jela-od-ribe/ 

Program Proljeća u Karlovcu potražite na linku https://visitkarlovac.hr/proljece-u-karlovcu/  .

Otkrijte svoj doživljaj i uživajte u proljetnom Karlovcu!

 

Izdvojeno


Reci što misliš!