GDJE I KAD?

UPAD BESPLATAN

Kino Cirkus u četvrtak gostuje u Karlovcu - u 19:30 na Maloj sceni HD francuski film o mladim klaunovima

Kino Cirkus u četvrtak gostuje u Karlovcu - u 19:30 na Maloj sceni HD francuski film o mladim klaunovima



Četvrto ovogodišnje izdanje Kino Cirkusa gostuje u Karlovcu!
U četvrtak, 28. travnja s početkom u 19:30 sati u prostoru Male scene Hrvatskog Doma na repertoaru je francuski film "TOUT VA BIEN - 1er commandement du clown".
Ulaz na projekciju je besplatan!

Grupa mladih ljudi odlučila je promijeniti svoje živote - provesti dvije godine u školi za klaunove i suočiti se sa svojim najvećim izazovom do sada: »Pronaći svog unutarnjeg klauna«, naučiti potaknuti publiku na smijeh različitim ljudskim stanjima. Dok ih pratimo
kroz njihovu stalnu potragu, njihove trenutke sumnje i trenutke užitka, polako počinjemo shvaćati koliko je ova, gotovo tradicionalna umjetnost, još uvijek živa i više nego ikada - koliko je potrebna.
Redatelj: Emilie Desjardins i Pablo Rosenblatt
Žanr: dokumentarni
Jezik: francuski sa titlovima na hrvatskom
Trajanje: 93´
Godina proizvodnje: 2014.

Kino Cirkus ciklus je filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja. Kino Cirkus nasljednik je
Cirkuske srijede koju ju je organizirala Mala performerska scena. Projekt 2014. godine seli u Split u organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 i mijenja naziv u Kino Cirkus. Filmovi se od 2018. godine prikazuju i u Zagrebu kada se u ovaj projekt partnerski priključuje Cirkorama. Od 2019. godine Kino Cirkus se širi na ostale gradove u Hrvatskoj i danas se filmske projekcije redovito održavaju u Puli, Rijeci, Samoboru, Dubrovniku, Križevcima, Karlovcu, Splitu i Zagrebu. Od 2022. godine Kino Cirkus provodi se kao dio programa Cirkuske nacionalne platforme.

Izdvojeno


Reci što misliš!