GDJE I KAD?

ŽIVA SVIRKA

Napokon kreće i sezona koncerata - u petak na Sceni sjajni riječki My Buddy Moose i osebujni karlovački kantautor Martin Ladika

Napokon kreće i sezona koncerata - u petak na Sceni sjajni riječki My Buddy Moose i osebujni karlovački kantautor Martin Ladika

Ovog petka na Maloj sceni Hrvatskog doma napokon kreće i sezona koncerata, drastično poremećena pandemijom. No, nakon odlične zabave na LED partyju i slušaonama, sada će na svoje napokon doći i ljubitelji žive svirke, i to uz gostovanje sjajnih riječkih My Buddy Moose kojima će kao predizvođač nastupiti mladi karlovački kantautor Martin Ladika. 

Sve se odvija u okviru programa "Upadaj u kombi", koji zapravo na bazičan način opisuje najvažniji cilj postojanja svih bendova; a to su nastupi uživo ili jednostavnije koncerti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

My Buddy Moose čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bunjar Jasmin Đečević. Ovi indie-americana zaljubljenici iz Rijeke već dugi niz godina slove za jedan od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima.

Prve demo snimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih, a do sada njihov rad prati objava četiri albuma: ''My Buddy Moose'' (2006.), ''Wonderful Feeling of Emptiness'' (2010.), ''Shine!Shine!Shine!'' (2013.) te ''IV'' (2017.) Albume kritika hvali, a uvjerljivi i iskreni “live” nastupi pomažu im u stvaranju baze vjernih fanova kako u Hrvatskoj tako i u okolnim zemljama. Njihova je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M.Warda. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola. Bend uskoro priprema novi album, a nekolicinu stvari karlovačka publika će čuti premijerno.

Iako ga lokalnoj publici ne treba posebno predstavljati, Martin Ladika je šumski pjesnik, drumski pjevač, vjesnik mjene, svjedok čuda - lutkar, lutak, luda.

- Pjevam kroz tamu u nadi da postanem svjetlost, tražeći oblike onome u nama.
Čuvam ti djecu, slušam ti baku, upoznajući tebe susrećem sebe. Pozivam te na pjevanu poeziju, toliko sam smogao, što sam našao nudim. Konkretno, u pitanju su gitara i glas, jezik naroda i predaka, današnjica, vječnost, kaže Martin.

Svi koji su se zaželjeli koncerata nikako ne bi smjeli propustiti ovu prigodu.

Izdvojeno


Reci što misliš!