GDJE I KAD?

MLADI GLAZBENICI

I ove godine Karlovac domaćin vrsnim mladim flautistima iz cijele Europe - Croatian Flute Academy od 5. do 12. srpnja

I ove godine Karlovac domaćin vrsnim mladim flautistima iz cijele Europe - Croatian Flute Academy od 5. do 12. srpnja

U tijeku su prijave za najpoznatiji masterclass učenika flaute i njihovih nastavnika u jugoistočnoj Europi. Riječ je o ljetnoj akademiji koja se tradicionalno održava početkom srpnja u Karlovcu, u Gradskom kazalištu Zorin dom, u sklopu proslave rođendana grada Karlovca.

Podnaziv ovogodišnjeg događaja je “Četiri prve flaute iz četiri vodeće filharmonije
jugoistočne Europe: Zagreb, Ljubljana, Beograd, Sarajevo”, a označava baš to kako zvuči. Naime, sa mladim flautisticama i flautistima iz Hrvatske i svijeta punih će tjedan dana intenzivno raditi ponajbolji umjetnici i pedagozi na flauti iz jugoistočne Europe: Ana Batinica (prva flauta Zagrebačke filharmonije), Matej Grahek (prva flauta Slovenske filharmonije i profesor na Muzičkoj akademiji u Ljubljani), Stana Krstajić (dugogodišnja prva flauta Beogradske filharmonije i odnedavno profesorica
na Muzičkoj akademiji u Beogradu) te Sakib Lačević (prva flauta Sarajevske filharmonije i profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu). Uz njih su najavljene i posebne gošće-profesorice Laura Levai Aksin sa Muzičke akademije u Novom Sadu, te Marina Novak sa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska flautistička akademija “Croatia Flute Academy” glazbeno-edukativna je
manifestacija na najvišoj razini i jedinstvena u ovom dijelu svijeta jer sličan događaj, u trajanju od tjedan dana, te s ovakvom razinom predavača, ne postoji niti u jednoj drugoj državi susjedstva.

Na akademiji posvećenoj izučavanju umjetnosti sviranja flaute, te promoviranju flautistica i flautista kao glazbenih umjetnika, dosad je gostovalo tridesetak predavača i četiri stotine polaznika iz 25 zemalja.

Prijaviti se po najpovoljnijim uvjetima još uvijek možete, a iz organizacije poručuju da
požurite i javite im se na email: [email protected] ili dodatne informacije potražite na mrežnoj stranici Hrvatske flautističke akademije CROATIAFLUTEACADEMY.COM

Događaj se realizira uz potporu Grada Karlovca, u partnerstvu sa Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkom filharmonijom.

Izdvojeno


Reci što misliš!