GDJE I KAD?

VIDIMO SE OPET!

Završen prekrasni 1. InPut Fest - glavne nagrade odlaze u Zadar i Osijek, a dvije karlovačkoj predstavi "Bzz-bzz"

Završen prekrasni 1. InPut Fest - glavne nagrade odlaze u Zadar i Osijek, a dvije karlovačkoj predstavi

Prema "odraslom" žiriju najbolja predstava 1. InPut Festivala u Karlovcu je "Caffe Kraljevstvo" Gradskog kazališta lutaka Zadar, a prema dječjem žiriju - "Pliva patka preko Drave" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku!

To su dvije glavne i svima uvijek posebno drage nagrade, ovog puta i dodatno bitne, jer će ostati zapisane i kao prve na novom karlovačkom festivalu koji jednostavno mora postati tradicionalan. Jer, oduševio je i djecu i odrasle, pretvorio cijeli grad u prekrasnu lutkarsku pozornicu. Kiša je, nažalost, pokvarila subotnji program, no i bez toga festival zaslužuje zaista samo najbolje ocjene i velike čestitke. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvije nagrade pripale su i karlovačkoj predstavi "Bzz-bzz", koja je premijerno izvedena upravo u okviru festivala - glumačka ekipa dobila je nagradu za "kolektivnu animaciju", a Mario Tomašević nagradu za najbolju kreaciju lutaka i maski.

Nagradu za najbolju režiju dobila je Morana Dolenc za predstavu "Sretna kuća" Gradskog kazališta lutaka Rijeka, najbolja glumica/animatorica je Irena Bausović Tomljanović (Caffe Kraljevstvo), a nagradu za najboljeg glumca/animatora podijelili su Dominik Karakašić (Caffe Kraljevstvo) i Ivan Medić (Stonoga Goga). 

Evo i ostalih nagrada:

Najbolja glazba - Igor Cvetko i ansambl predstave "Pliva patka preko Drave"

Najbolja scenografija - Luča Vidanović ("Sretna kućica")

Najbolja kostimografija - Andreja Peklar i Mojca Bernjak ("Ferdo, velika ptica")

Najbolji tekst - Ivana Đula i Milica Sinkaus ("Sretna kućica")

Najbolja ukupna likovnost predstave - "Stonoga Goga"

Žiri je dodijelio i posebnu nagradu Vesni Vončina za tjelesnu transformaciju lika u predstavi "Ferdo, velika ptica" Lutkovnog gledališča Maribor, a organizatori su se prisjetili i jednog od najzaslužnijih za povratak lutkarstva u Karlovac pa je nagradu "Peta rijeka" dobio Srećko Šestan. 

Ni to nije bilo sve. Nakon svečane dodjele nagrada još jedna svečanost - po jubilarni stoti puta odigrana je mnogima omiljena predstava Gradskog kazališta Zorin dom "Još si zelen". 

Velike čestitke i jubilarcima i začetnicima festivala - jedva čekamo sljedeću godinu!

Izdvojeno


Reci što misliš!