GDJE I KAD?

PRAVI ODMOR

Karlovčane i Dugorešane u lipnju očekuje puno dobre zabave - koncerti, predstave, svjetska sportska događanja, ugodna mjesta za opuštanje...

Karlovčane i Dugorešane u lipnju očekuje puno dobre zabave - koncerti, predstave, svjetska sportska događanja, ugodna mjesta za opuštanje...

Pomalo već zadiremo u srpanj, ali spomenimo i da se 1. i 2. u Slunju, točnije u Primišlju, održava prvi Bear Stone Festival

Zanimljiv, sadržajan i uzbudljiv lipanj očekuje nas na području Karlovačke županije, posebno kada su u pitanju Karlovac i Duga Resa. No, i drugdje će biti zanimljivih događanja i prigoda za dobru zabavu, a o mogućnostima za osvježenje i kupanje ne trebamo ni govoriti.

Dakako, uz događaje koje ćemo posebno istaknuti bit će i niz drugih manjih događanja na otvorenom - kao što su uvijek popularna ljetna košarkaška liga u Šancu, zabave u novootvorenom Beer Gardenu, ali i Dnevnom boravku na Kupi u Ozlju te Dnevnom boravku na Mrežnici u Dugoj Resi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se, pak, tiče većih događanja, krećemo sa sportom i dva velika događaja kojima je domaćin Karlovac. U petak 10. lipnja trči se jubilarni 10. Karlovački "Cener" - sve u znaku desetke, a nema sumnje kako će i utrka biti za 10. Uostalom, to je prva hrvatska utrka koja je dobila Bronze label World Ahtleticsa i ušla u redovan kalendar Svjetske atletske federacije. I ove godine u elitnoj utrci vidjet ćemo velik broj odličnih atletičara i atletičarki, a dodatnu draž "Ceneru" ove godine daje i činjenica da će poslužiti i kao svojevrsno Balkansko prvenstvo u cestovnom trčanju pa se očekuje velik broj sudionika iz svih balkanskih država. 

Tjedan dana kasnije, 17. lipnja, FNC#6 bi mogao biti dosad najveći borilački spektakl u gradu na četiri rijeke, ali i jedan od dosad najvećih u Hrvatskoj. Iz dana u dan stižu sve atraktivnije najave pa će ljubitelji borilačkih sportova zaista moći uživati. U borbi večeri za pojas u teškoj kategoriji bore se Britanac Thompson i naš Vitasović, na listi sudionika su Kongoanac Bahati, Japanac odnedavno i s hrvatskim državljanstvom Ishii, Izraelac Medvedovski, pridošlica iz Bellatora, jedan od najpopularnijih regionalnih boraca Vaso "Psihopat" Bakočević te mnogi naši borci među kojima i Karlovčanin Matija Vuković.

Nakon toga u prvi plan dolazi Duga Resa s obilježavanjem svog Dana grada, odnosno već svima poznatim Grin Festom. Koncerti, kvizovi, zabava za mališane, sportski program, gastro fešte... mamit će u Dugu Resu, a između ostalog nastupaju Zabranjeno Pušenje, Psihomodo Pop, Dalmatino, Hari Rončević, Boemi, Kocka šećera... Grin Fest održava se od 17. do 26. lipnja.

A, u Karlovcu 23. lipnja uz uvijek nam drage Ivanjske krijesove počinje i novo ljeto, ali i novo "Zvjezdano ljeto", trotjedni program obilježavanja Dana grada uz mnogobrojne koncerte, kazališne predstave, filmove, sportska natjecanja i još mnogo mnogo toga diljem grada. Cijeli program bit će predstavljen 6. lipnja, no možemo najaviti da je tu i tradicionalni KAKAFE, s nizom kazališnih predstava diljem grada, koncerti, neki i inozemni poput 29. lipnja kada u Radićevu stiže londonski bend Cracked, vraća se Međunarodni festival folklora s atraktivnim gostima i programom, vidjet ćemo i drugo izdanje Karlovac Open Air Tributea koji nas je prošle godine oduševio i tako redom sve do 13. srpnja i Rođendanskog bala i Dana grada.

Pomalo već zadiremo u srpanj, ali spomenimo i da se 1. i 2. u Slunju, točnije u Primišlju, održava prvi Bear Stone Festival na kojem nastupaju Mother Vulture, Black Rainbows, Mars Red Sky, Acid Mammoth, She Loves Pablo... Karlovčane, pak, u srpnju čeka Međunarodni etno jazz festival, Riječno kino...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!