GDJE I KAD?

DOBRI FILMOVI

"Film za van" - od 30. kolovoza do 1. rujna besplatne filmske večeri na terasi Glazbene škole i u atriju Gradskog muzeja

Kao i svakog ljeta, filmsku ponudu u gradu na četiri rijeke pospješuje tvrka Radar - nakon velikih svjetskih hitova u lipnju, kolovoz je rezerviran za izvrsne filmske naslove koji obično nisu baš u prvom planu šire javnosti, jer nije riječ o hollywoodskim blockbusterima. 

- Ideja je, kao i uvijek s Filmom za van, a pogotovo s ovim koji se odvija u intimnijim prostorima, da se prezentira vrhunska filmska produkcija. U ovom segmentu to ide po nekom ključu, lani smo npr. imali izbor filmova s najpopularnijih domaćih festivala, ove godine su tema Ukrajina i Rusija, najavljuje Marko Pekić, osnivač i direktor tvrtke Radar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program ove godine tako počinje u utorak 30. kolovoza na terasi Glazbene škole Karlovac ukrajinskim filmom "Stop - Zemlja", pobjednikom Berlinalea 2021. Dan poslije, u srijedu 31. kolovoza slijedi jedan od najpopularnijih ruskih filmova novijeg doba, "Levijatan", dobitnik Zlatnog Globusa te nagrade za najbolji scenarij u Cannesu, a film je nominiran i za Oscara za najbolji strani film. Ovaj film bit će prikazan u atriju Gradskog muzeja Karlovac, baš kao i filmski klasik "Čovjek s filmskom kamerom" (SSSR/Ukrajina) koji je na rasporedu 1. rujna. 

Početak svih filmova je u 20:15 sati, a ulaz je besplatan.

Izdvojeno


Reci što misliš!