GDJE I KAD?

FILMSKI FESTIVALI

Od 6. do 10. rujna Karlovac je ponovno svjetsko središte filma mladih - nakon dvije pandemijske godine opet "uživo" uz talente iz cijelog svijeta

Od 6. do 10. rujna Karlovac je ponovno svjetsko središte filma mladih - nakon dvije pandemijske godine opet

Narednog tjedna Karlovac će opet biti istinsko svjetsko središte filma mladih. Naime, od 6. do 10. rujna u našem gradu održavaju se 27. Filmska revija mladeži i 15. Four River Film Festival, a posebno veseli što se nakon dvije izazovne pandemijske godine festivali napokon održavaju uživo i tako omogućuju direktan kontakt i komunikaciju srednjoškolskih filmaša iz cijeloga svijeta.

Spomenuta izdanja predstavili su na press konferenciji na Foginovom kupalištu na Korani Suzana Šnajdar iz Zajednice tehničke županije Karlovačke županije, Marina Burić iz Turističke zajednice grada Karlovca, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić te Sanja Zanki Pejić, voditeljica obrazovnih i revijskih programa HFS-a i Ksenija Sanković, voditeljica medijskih programa Kinokluba Karlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na festivale su ove godine pristigla čak 1364 filma iz cijelog svijeta, a za konkurenciju je odabrano njih 63. Da su mladi filmaši iz Karlovca i okolice zaista sjajni najbolje govori činjenica da su stroge kriterije žirija prošla i čak četiri filma iz naše županije - po dva iz Karlovca i Duge Rese. 

Svečano otvaranje festivala bit će u utorak u 20 sati na Korani uz projekciju dugometražnog filma Daria Lonjaka "Divljaci". Na Korani će publika i dan kasnije moći vidjeti seriju "The Outsiders", u četvrtak je gostovanje na Mrežnici uz film Nine Violić "Baci se na pod", a u petak na Kupi u Ozlju uz film Sonje Tarokić "Zbornica". 

Festivalske projekcije, pak, održavat će se svakog dana od srijede do petka u Zorin domu s početkom u 9:30 i 12 sati. Mladi filmaši ujedno su izrazili želju i nadu da je ovo posljednji puta da će festivalsko središte biti karlovačko kazalište koje ih je lijepo ugostilo, ali vrijeme je da sljedeće godine festivali dođu tamo gdje im je i mjesto - u obnovljeno kino Edison!

Dakako, nezaobilazan dio festivala i ove godine bit će i brojne filmske radionice, edukacije, druženja i zabava.

(foto: Karlo Špoljar)

Izdvojeno


Reci što misliš!