GDJE I KAD?

FESTIVAL BAJKE

Ogulin opet u znaku bajki - bogat trodnevni program ponudit će za svakog ponešto, a najviše, dakako, za mališane

Ogulin opet u znaku bajki - bogat trodnevni program ponudit će za svakog ponešto, a najviše, dakako, za mališane

U petak u Ogulinu počinje drugo izdanje 17. Ogulinskog festivala bajke. Ovaj popularni festival koji tijekom tri dana trajanja privuče na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, u grad pod Klekom još će jednom unijeti dašak bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena upravo u ovome gradu.

Program tako započinje već od jutra u petak 9. rujna kada svi posjetitelji mogu posjetiti make up šator za oslikavanje lica, u 11 sati je na rasporedu tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli, a slijedi i niz radionica kao što su stakleno-drvena priča, vilinski kutak, šuma u meni, izrada dvoraca i mnoge druge. Na rasporedu su i brojne predstave, projekcije crtanih filmova i pripovijedanje bajki. A u popodnevnim satima koncert će održati Kim Verson, dok će nakon nje u večernjim satima nastupiti i popularni Songkillersi.

Tijekom festivala bajke će se i proslava Dana grada Ogulina pa će, osim Songkillersa, u subotu 10. rujna u Frankopanskom kaštelu okupljene zabavljati legendarne The Frajle. Osim toga, u sklopu proslave Dana Grada Ogulina održat će se i druge atrakcije vrijedne pažnje.

Ogulinski festival bajke besplatan je za sve uzraste, a organizira ga Turistička zajednica Grada Ogulina. Program festivala dostupan je na ogfb.hr, tz-grada-ogulina.hr te službenoj Facebook i Instagram stranici. U slučaju lošeg vremena program se seli u školsku sportsku dvoranu pored Prve osnovne škole Ogulin, Bolnička ulica 9.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!